Info

FOTO: Ministar Sirovica prisustvovao manifestaciji Dani otpora općine Breza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica prisustvovao je obilježavanju „3. maja – Dana otpora općine Breza“, u organizaciji Koordinacionog odbora boračkih organizacija i Općine Breza.

Položeno je cvijeće na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim braniocima, dobitnicima najvećih ratnih priznanja i civilnim žrtvama rata, te šehidskim mezarjima „Šehitluk I“ i „Šehitluk II“, a centralni program održan je na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima 304. brdske brigade ARBiH na lokalitetu Plana.

Ministar Sirovica je naglasio da Vlada i Ministarstvo za boračka pitanja imaju sluha i finansijski podržavaju manifestacije kojima se njeguje kultura sjećanja te da ova podrška neće izostati i u narednom periodu, kako bi se očuvale tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata.

– Ne možemo promijeniti prošlost, ali imamo moralnu i ljudsku potrebu i obavezu da se sjećamo dana odbrane i onih koji su dali svoje živote za slobodu u kojoj danas živimo – rekao je Sirovica.

U okviru manifestacije održan je čas historije, šahovski turnir te dodijeljene nagrade učenicima za najbolje literarne radove.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno