Ljudi

FOTO: Merjem okićena medaljama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Učenica Osnovne škole “Edhem Mulabdić”, Merjem Bošnjak, pohađa V-2 razred i najbolja je takmičarka Karate kluba “Perfekt” Zenica.

Merjem Bošnjak je nositeljica smeđeg na crni pojasa.

U 2023. godini je nastupala već na 19 turnira i osvojila preko 40 medalja u kategorijama kate, borbe, kate ekipno i borbe ekipno.

Aktuelna je Federalna prvakinja u borbama 10 godina preko 40 kg, a na Izbornom turniru “Sarajevo open” je osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju, dok je na Državnom prvenstvu bila treća i osvojila bronzanu medalju.

Kao član Reprezentacije je predstavljala BiH na Balkanskom prvenstvu za djecu u Baru (Crna Gora). Na Međunarodnom turniru u Bijeljini je osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju, dok je na Međunarodnom turniru u Zenici osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju.

Poslanica u Parlamentu BiH, Aida Baručija, joj je uručila Priznanje za najbolju takmičarku kluba u 2023. godini ispred 75 klubova iz 3 država i 580 takmičara na turniru PERFEKT OPEN ZENICA 2023, koji je održan u Gradu Zenica u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”.

Gostovala je na RTV Zenica u emisiji “Popodne sa vama” i govorila koliko je sport bitan za pravilan psiho-fizički razvoj svakog djeteta. Kroz sport i karate stekla je prijatelje širom BIH i regiona, te poziva sve svoje prijatelje i poznanike da postanu dio PERFEKT PORODICE, napisali su iz OŠ “Edhem Mulabdić”, koju pohađa ova uspješna sportistkinja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno