Info

FOTO: Međunarodna saradnja PK ZDK i UNZE sa kompanijama i institucijama iz Kragujevca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ekonomski fakultet Univerziteta Zenici u saradnji sa Privrednom komorom ZDK, Ekonomskim fakultetom i Fakultetom inžinjerstva Univerziteta u Kragujevcu, implementira projekt „Digitalna transformacija MSP prerađivačke industrije u Zeničko-dobojskom kantonu“ finansiran od strane njemačke organizacije GIZ.

U okviru Projektnih aktivnosti a u cilju umrežavanja i razmjene znanja vještina i internaconalizacije naboljih praksi u procesima digitalne transformacije poslovanja realizirana je, u periodu 25.04.-27.04.2024. godine, Naučno-poslovna konferencija na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu. Pored predstavnika UNZE, Privredne komore ZDK i pilot kompanija Projekta.

Naučno-poslovnoj konferenciji su prisustvovali i predstavnici članica Privredne komore ZDK (POBJEDA dd Tešanj, TISA-KOMERC doo Žepče, KRIVAJA-METALI doo Zavidovići).

U okviru Naučne-poslovne konferencije, održani su B2B sastanci predstavnika kompanija Zeničko-dobojskog kantona sa predstavnicima kompanija Kragujevca.

Tokom Konferencije potpisan je i Memorandum o saradnji između Privredne komore Šumadije i Pomoravlja u Kragujevcu i Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona u cilju razmjene iskustava komorskog djelovanja i realizacije definisanih mogućnosti međusobne saradnje.

Nakon radnog dijela, učesnici Konferencije su obišli kompaniju NIKOM i proizvodne pogone kompanije MAJND PARK u Kragujevcu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno