Info

FOTO: Međunarodni Dan planete Zemlje obilježen preko projekta Staza zdravlja na Boračkom jezeru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Međunarodni Dan planete Zemlje obilježen preko projekta Staza zdravlja na Boračkom jezeru – Preko 110 djece i mladih iz Zenice i drugih gradova Bosne i Hercegovine se okupilo na Boračkom jezeru 21.04., u nedjelju, povodom obilježavanja međunarodnog Dana planete Zemlje. Radi se o drugoj aktivnosti projekta Staza zdravlja u organizaciji Saveza Izviđača grada Zenice, a podržanog od strane Federalnog ministarstva zdravstva.

U sklopu Dana planete Zemlje – Staza zdravlja na Boračkom jezeru su realizovane aktivnosti Zdrav okoliš, zdravi mi, Razonodom i kretanjem do zdravlja i Čaša puna zdravlja. Preko aktivnosti Projekta djeca i mladi su imali priliku da nauče o značaju fizičke aktivnosti, zdrave ishrane, čuvanje okoliša i boravka u prirodi za njihov zdrav rast i razvoj. Tokom aktivnosti sa djecom i mladima je bilo organizovana akcija čišćenja zeničkog izviđačkog kampa na Boračkom jezeru, potom šetnja i predavanje o prirodnom okolišu izletišta Boračko jezero, posjeta Ergele i upoznavanje sa značajem jahanja konja po zdravlje, te u konačnici osvježenje uz prirodno pravljen sok od jabuka. Izviđačka organizacija preko aktivnosti ovog Projekta nastoji da naglasi neizmjeran značaj fizičke aktivnosti i zdrave ishrane za zdravi rast i razvoj djece i mladih, sa naročitim akcentom na boravak u prirodi.

Cjelokupni cilj projekta je  promocija zdravlja i prevenciju bolesti kod djece i mladih Bosne i Hercegovine preko fizičke aktivnosti i zdrave ishrane. Projekat se realizira u sklopu projekta Smanjenja faktora rizika za zdravlje stavnovništva u Bosni i Hercegovini pri Federalnom ministarstvu zdravstva, finansiranog od strane Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) u kooperaciji sa Svjetskom bankom koja pruža tehničku pomoć pri realizaciji. Sprovedba aktivnosti je predviđena za period od Aprila do kraja Juna, 2019. godine, te će u narednom periodu Savez Izviđača grada Zenice organizovati još nekoliko aktivnosti u okviru projekta Staza zdravlja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno