Zenica

FOTO: Medicinska škola Zenica proslavila 64. godine rada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer je Medicinska škola u Zenici proslavila 64. godine rada škole, rada zasnovanog na najplemenitijoj misiji odgoja i obrazovanja jer znanje je blago koje svog vlasnika svugdje prati. Direktorica je iskoristila priliku da čestita Dan škole i Međunarodni dan sestrinstva.

Naša škola je kroz višedecenijsko postojanje iznjedrila mnoga značajna imena iz oblasti nauke, politike, kulture, sporta… Nadamo se i vjerujemo da nove generacije mogu više i bolje. Nastavni kadar u kontinuitetu radi na svom profesionalnom usavršavanju, prateći  savremene tokove u nastavi, prolazeći niz seminara i obuka kako bi išli u korak sa vremenom i sve zahtjevnijim izazovima savremene škole. Iz godine u godinu ulažemo napore da obezbijedimo što bolje uslove učenicima i zaposlenicima u školi.

Materijalno-tehnička baza škole se poboljšava, tako smo u prethodnoj godini uspjeli da realizujemo nekoliko projekata značajnih za život i rad škole: da uradimo termoizlaciju škole, promijenimo stolariju, promijenimo podove u pet učionica (zahvaljujući roditeljima i našim uposlenicima), da obezbijedimo namještaj za jednu učionicu, 3D printere, nastavna učila (dva kostura, 20 anatomskih karata, mikroskop, model ruke za vađenje krvi, nešto opreme za TZO), dalje kroz donacije dobili smo pet smart televizora, jedan projektor, potrošni material za praktičnu nastavu, potom su učenici sa profesorima završili projekte eko boce, prostor za romobile, soba mira.

Mi ćemo i nadalje pažljivo birati prioritete u skladu sa finansijskim mogućnostima i potrebama škole i u kontinuitetu nastaviti da ulažemo u ovaj naš hram znanja, jer nema vrijednijeg resursa od naših mladih ljudi, niti preče obaveze od ulaganja u njihovo obrazovanje.

Ovom prilikom se zahvaljujemo našim učenicima koji su sudjelovali u obilježavanju dana škole i sljedećim profesorima koji su zaslužni za organizaciju kulturno-zabavnog dijela programa: Nisveta Bolić, Selma Kavazović, Amra Bjelić, Fatima Zaimović, Mersiha Baručija, Alisa Talundžić, Anisa Šehić, Sanjin Aldobašić, Lejla Begagić Pelja, Anida Mukić Bjelić, Krivdić Mirela, Dženeta Ahmić.

Ponosni na učenike i profesore!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno