Zenica

FOTO: Medica Zenica će učestvovati u projektu za ekonomsko osnaživanje žena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Medica Zenica će učestvovati u projektu za ekonomsko osnaživanje žena- Dana 19. Februara, 2021. godine, održan je sastanak u prostorijama Udruženja “Medica” Zenica, sa Fondacijom “Infohouse” iz Sarajeva i Udruženjem građana “Budućnost” iz Modriče. Govorilo se o projektu, “Ekonomske i socijalne prilike ka nezavisnosti žena, žrtava nasilja u porodici”, za koji je Evropska unija donira 15 grantova, a u kojem će Udruženje “Medica” Zenica sudjelovati.

Glavni cilj projekta je ekonomsko osnaživanje žena, korisnica usluga organizacija koje imaju sigurne kuće. Projekat kreće sa realizacijom u aprilu sa svih osam sigurnih kuća u Bosni i Hercegovini i maksimalan iznos granta je 3.000 eura.

“Smatramo da je ovaj projekat vrijedan za podržati i važno je demistificirati ekonomsko osnaživanje žena te da se ne može govoriti o osnaživanju sa donacijama od 500 ili 1.000 KM. Ipak ovaj iznos može doprinjeti ekonomskom osnaživanju žena,” izjavila je direktorica “Medice” Zenica, Dr. sci. Sabiha Husić.

“Zamišljeno je da žene prođu određeni broj obuka, da nauče kreirati svoju ideju te izraze biznis plan, da bi sljedeće godine mogle aplicirati za javni poziv u okviru ovog projekta,” kazala je Jelena Mišić, direktorica Udruženja “Budućnost”.

“Medica” Zenica će zajedno sa nosiocima projekata biti na usluzi ženama, jer, “Njihov uspjeh je uspjeh svih nas,” dodala je Dr. sci. Sabiha Husić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno