Rekreacija

FOTO: Mali planinari osvojili Lisac

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
⭕PLANINARENJE
👉Lokacija:Lisac, Juni 2021
👉Art radionica: “Razigrani ljiljan”
⭕U subotu, 19.06.2021.g. realizovana je posebna planinarska avantura nadomak Zenice. Vozili smo preko Stranjana, Pojska, Vrselja do Boračkog doma i Dževadove vode. Tu su se djeca počastila ukusnim mafinima koje je pripremila Restoran kod Seje – Ćevabdžinica – Pekara Pruščanović  i ovom prilikom im se iskreno zahvaljujemo na gesti i iznenađenju. Zaista je lijepo kad djecu usrećite.
⭕Krajnje odredište je plato Dubovac na planini Lisac. Širokim putem kolskim putem kretala se vesela kolona. Bilo je  zahtijevnog uspona i strmine na povratku, ali je sve ovo neophodno za pravilan psihifizički razvoj djece.
⭕Na Dubovcu je velika zaravan sa debelim hladom i velikim stablom. Na tom mjestu realizovana je Art radionica “Razigrani ljiljan” za djecu, a ostali zainteresovani učesnici su imali priliku popeti se na vrh Jelina 1331mnv, kako bi vidjeli ostatak planine Lisac.
⭕Neopisive boje i vrste cvijeća, livada, mirisi, zvuci i nebo koje je u savršenom skladu sa šarenilom nepreglednih livada je zaista odmor za oči, dušu i cjelokupno biće. Lilium bosniacum je izmamio divljenje svima koji su ga vidjeli.😍❤
⭕Sve ovo naravno upotpunilo je društvo roditelja koji su nam neprestana inspiracija u svemu zbog međusobnog uvažavanja, empatije, saradnje, zdravog humora, međusobnog bodrenja, potpore.❤
⭕Da sve protekne sigurno, poticajno i profesionalno zahvaljujemo roditelju #AfanAbazović Azimuth 135 od ❤
⭕Sve je proteklo u najboljem redu i zahvaljujemo roditeljima, djeci, upravi, vodiču, timu odgajateljica.
👉Neka ostane zabilježeno da su Mali planinari prva najlmađa organizovana grupa koja je pohodila Lisac. 💪
(U najavi je prilog o najljepšoj radionici na svijetu.)
#Maliplaninari
#vrticsindibad   Afantour
#planinarenjeuBiH
#PekaraPruščanović


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno