Naše

FOTO: Malenoj Lamiji Pehlivanović hitno potrebna pomoć za operaciju i rehabilitaciju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

 

FOTO: Malenoj Lamiji Pehlivanović hitno potrebna pomoć za operaciju i rehabilitaciju –  Moja Lamija će, uinat mnogima, dočekati treći i svaki naredni rođendan, stigli smo živi i zdravi, kroz suze je za Zenicablog 2015. godine pričao Kemal Pehlivanović , otac malene heroine koja je uspješno operisana krajem aprila te godine u Njemačkoj, na Klinici za srca u Minhenu. Tek nekoliko minuta po dolasku kući, ugostili su nas i pored nekoliko neprospavanih noći.

Cijela BiH, ali i zemlje u regionu i dijaspora “digli su se na noge” da prikupe gotovo 100 hiljada KM da bi njemački ljekari operisali 24. aprila 2015. srce malene djevojčice iz zeničkog naselja Klopče. I dok su bh. ljekari rekli da “djevojčica neće moći preživjeti operaciju”, te da će njena srčana mana uzrokovati smrt još u prvoj ili drugoj godini života, Kemal, supruga Amila, ali i lamijina sestra Iman, vjerovali su da za Lamiju ima šanse.

– Išli smo dvaput u Njemačku, vjerujući austrijskom dr. Voloneku, koji je preporučio hitno izmještanje, još prije godinu. Ogorčeni smo na stav i ignorisanje domaćih ljekara, ali i sistema. pobjedio je narod, od onih koji su dali pola marke, marku, do onih koji su uplaćivali hiljade KM, ispričao nam je tada Kemal, dok je brisao suze. Lamija je rođena sa srčanom manom, a za razliku od domaćih, njemački ljekari su tvrdili da mogu pomoći, ali je za svaki od 26 dana boravka u bolnici trebalo po 450 eura, te je cijeli aprilski postupak sa operacijom i tretmanom koštao nepunih 45.000 eura.

Amila i Kemal su nam rekli da su tada uspjeli, jer su imali podršku porodice, roditelja, komšija, rodbine, ali i ljudi koji imaju slične probleme i bolesnu djecu, iz cijele BiH. Nepune četiri godine kasnije, početkom 2019. bitka je nastavljena –

Evo napokon smo dobili nakon praznika predračun za operaciju mekog tkiva nepca, ali bez rehabilitacije koja iznosi skoro 13.000 eura bez putnih troškova i smještaja. Molimo sve dobre ljude koji su u mogućnosti da nam pomognu unaprijed se zahvaljujemo. Roditelji Kemal i Amila Pehlivanović.

-Kćerka nam treba na novu operaciju srca u Njemačku,sada nam je ponovo potrebna pomoć svih dobrih ljudi. Operacija i nije toliko skupa koliko je skupa rehabilitacija. Operacija košta 12.800 eura, ali rehabilitacija za tri mjeseca košta 43.200 eura. Molimo kao roditelji sve koji nam mogu pomoći da pomognu koliko mogu ili novcem ili prenosom ove informacije. Unaprijed zahvalni roditelji.

Više na LINKU grupe



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno