Info

FOTO: Ljetna škola dijabetesa 2022.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovih dana Slatkiši Ze-do kantona ponovo borave na Boračkom jezeru, pohađajući svoju Ljetnju školu dijabetesa 2022, koja je tradicionalno okupljanje djece oboljele od dijabetesa Tip1.

Dijabetes se često naziva nezaraznom epidemijom, jer svake godine od njega oboljeva desetak mladih, ali i deseci odraslih osoba.

Za sve koji se iznenada suoče sa takvim preokretom u životu, koji donosi spoznaja o bolesti, čini se da su najvažniji razgovori sa onima koji su u istoj situaciji, i koji im pomažu da lakše prihvate dijagnozu i početak sasvim drugačijeg života.

Tako se i na ovom kampu djeca i mladi druže, stiču nova znanja potrebna za kontrolu šećerne bolesti, razmjenjuju vlastita iskustva, pričaju priče o pobjedama ali i greškama…

U grupi osjete da je moguća nova realnost, opuštaju se, šetaju oko jezera, skupljaju voće u obližnjim voćnjacima organskog uzgoja…

Kupanje na nezaboravnim plažama jezera i ove godine je naravno neizostavno…

Posebnu zahvalnost iskazuju Gradu ZENICA, kompaniji Salvus i ZZO ZDK, koji su prepoznali dugoročne benefite koje za kontrolu dijabetesa donosi ovakav vid edukacija, pa su podržali Ljetnju školu dijabetesa 2022.

Slatkiši Ze-do kantona



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno