Nogomet

FOTO: Ljepotica između Čelika i Tomislava na Bilinom polju završena bez pobjednika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Bilino polje dočekali ekipu Tomislava u okviru 7.kola 1.lige FBiH. Pred nešto više od 1.000 gledalaca u Zenici u jednoj odličnoj utakmici na kraju nije bilo pobjednika, završilo je 2:2.

Zeničani su u ovaj meč ušli s četiri promjene u odnosu na meč u Kaknju, a taj potez pokazao se kao veoma loš posebnom u prvom poluvremenu.

Po običaju domaći su bolje otvorili meč, te su krenuli silovito prema golu gostiju. U 11. minuti Sivac je dobro prošao po desnoj strani, ostavio povratnu loptu za Žunu koji šutira sa oko 10-tak metara, ali lopta pogađa nekog iz odbrane i završava u korneru.

Gosti iz prvog pravog napada dolaze do gola, centaršut s lijeve strane Mihalja, na drugoj strani je Banović, koji je došao iza leđa Hrelji i matirao Durmu za 0:1. U 25. minuti korner za Čelik, lopta dolazi do Međuseljca koji iz voleja pokušava sa oko 18-metara lopta odlazi malo pored lijeve stative.

U trenucima kada su domaći napadali i imali više od igre gosti stižu do drugog gola, preslikana slika , ovaj put duga lopta s desne strane, Sivcu je iza leđa došao Šiško primio loptu i matirao Durmu za 0:2. Tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme uz salve zvižduka domaće publike za igru domaćeg tima nakon prvog dijela.

U drugi dio crno-crveni su ušli sa tri nova igrača na terenu, Durmiš, Tabaković i Mašić su ušli kako bi pokušali uraditi nešto više na terenu za razliku od onih koje su zamjenili.

Već u prvom napadu u drugom dijelu Čelik dolazi do gola. Hrelja je sjajno uposlio Sivca, koji odlično centrira, a još bolje glavom sa oko 7-8 metara reaguje Durmiš za smanjenje vodstva gostiju na 1:2.

U 58. minuti mogao je Čelik do izjednačenja, Hrelja je centrirao, Durmiš glavom pokušava, međutim ovaj put golman gostiju brani njegov udarac. U 65. minuti Arnautović je pokušao sa preko 20 metara, ali njegov šut odlazi malo pored desne stative.

Kakva šansa za Čelik u 70. minuti, Sivac je prošao dvojicu igrača po desnoj strani i nesebično uposlio Tabakovića, koji sa sedam metara šutira pored desne stative.

U posljednjih 10. minuta utakmice kapiten Čelika, Isaković je sa mjesta stopera prešao u napad, kako bi pokušao pomoći. To se pokazalo već u prvom napadu kao pravi potez. Durmiš je centrirao a Isaković oboren u petercu gostiju. Siguran s bijele tačke u 82. minuti je Anes Mašić za poravnanje rezultata 2:2.

Samo minutu kasnije, prekršraj za goste s desne strane ubacio je Bautista, a Mašić umalo ne postiže autogol, lopta je završila u korneru. Pokušavali su i jedni i drugi do kraja meča postići gol, ali nisu imali više ni snage ni koncentracije, tako da je ostalo konačnih u Zenici 2:2.

Nakon današnjeg 7. kola Čelik sada ima 10 bodova, kao i ekipa Tomislava.

U narednom kolu crno-crveni će u goste ekipi Bratstva dok će Tomislav ponovo u goste ovaj put ekipi Rudara iz Kaknja.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno