Ostali sportovi

FOTO: Lisac izazov za planinare i građane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Lisac izazov za planinare i građane – Dokaz da je planina Lisac izazov za planinare i građane Zenice dokaz je protekli vikend gdje su ga obišli mnogi planinari, a i građani Zenice.

Iskoristivši novogodišnje praznike i prelijepo vrijeme za vikend građani i planinari Zenice su obišli planinu Lisac i posjetili planinarski dom na Liscu. A da su planinarske staze od sela Stranjani, Vrselja Gradišća i jedna koja je najatraktivnija uz Ostrožnicu bile vodilje  planinarima do planinarskog doma uredne svjedoče učesnici koji su prepješačili staze gdje su mogli uživati u proljetnom vremenu koji je bio nestvaran za ovo godišnje doba.

Najvredniji su bili oni koji su pohodili uz Ostrožnicu gdje su od sela Banlozi imali priliku obići grob Brigadirke Jelene te preskakajući šumski potok i uživajući u njegovom žuboru ispenjali sa lakoćom ovu zahtijevnu stazu.

Kako je tradicija svim posjetiocima u znak dobrodošlice u planinarskom domu Lisac je poslužen planinarski čaj i dočekani su sa toplim prostorijama u domu. Domaćin doma Paša i rukovodstvo društva se zahvaljuju svim posjetiocima koji su ovog vikenda posjetili naš planinarski dom i pridržavali se propisanih zaštitnih mjera Pandemije.

Bernadin Kapo, planinarski vodič

PD Tajan Lisac Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno