Naše

Foto: Leševe životinja (i dalje) niko ne uklanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Leševe životinja (i dalje) niko ne uklanja – Naši sugrađani su nam danas poslali fotografije uginulog psa, koji po tvrdnji N.B. na lokalitetu sa fotografije se tamo nalazi već petnaestak dana.

Još jednom se postavlja pitanje neophodnosti hitnog uspostavljanja Gradskog Higijenskog servisa, koji bi se bavio uginulim truplima životinja, ali i zakonom propisanim uklanjanjem opasnih životinja, što je definirano i postojećim Zakonom o dobrobiti životinja.

mrtav pas Crkvice (2)Uginula (ubijena, umrla) životinja se nalazi nedaleko od saobraćajnice za izlazak na M17 prema Žepču, odnosno prekoputa Doma penzionera.

Naš sagovornik kaže da je nekoliko puta bezuspješno pokušao da pronađe nadležnu službu, ali su svi pozvani prebacivali odgovornost za uklanjanje lešina sa javnih površina.

Ovo truplo se nalazi svega 50-ak metara od lokacije u donjem toku Babine rijeke (skretanje za Sarajevo-M17 i saobraćajnica za Lukovo polje), na kojoj se više od mjesec u koritu nalazilo truplo umrlog ili ubijenog psa, koje je na kraju “nestalo”, vjerovatno odneseno povišenim tokom rijeke.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno