Ostali sportovi

FOTO: Leon Bojo pobjednik Prvog memorijalnog šahovskog turnira “dr. Mehmedić Ibrahim i Šunjić Vincenc”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šahovski klub “Čelik” Zenica, ove subote 16. oktobra 2021. godine, bio je organizator 1. memorijalnog šahovskog turnira “dr. Mehmedić Ibrahim i Šunjić Vincenc”.

Turnir se igrao u znak sjećanja na prijatelje i šahiste, dr. Ibrahima Mehmedića  i Vincenca Šunjića.

Njihovim odlaskom, šahovska Zenica i Bosna i Hercegovina su izgubili istaknute šahovske radnike i ljude koji su svojim radom i djelima ostavili dubok pečat u srcima svih koji su ih poznavali.

Nakon 9 odigranih kola najbolji je bio Leon Bojo iz Kiseljaka sa 7,5 poena. Drugi je bio IM Aleksandar Savanović, takođe sa 7,5 poena, ali sa slabijim dodatnim kriterijima, treći IM Dušan Lekić iz Crne Gore sa 7,0, četvrti FM Andrija Obad sa 6,5, a peti Zeničanin, IM Goran Trkulja, takođe sa 6,5 poena.

Ovih pet šahista osvojilo je i novčane nagrade iz nagradnog fonda od 550,00 KM.

Još je nagrađen i najbolji kadet, Muhamed Šišić, koji je osvojio izvrsno 10.mjesto sa 6,0 poena, te najuspješnija žena, Elma Kos, sa 4,0 poena.

Na turniru je učestvovalo 62 šahiste među kojima su bila tri Internacionalna majstora  (IM) i dva FIDE majstora (FM).

Glavni sudija bio je IA Sejfudin Miskić, a pomoćni sudija i operater NA Belmir Miskić.

U prostoru za igru trebale su se poštovati naredbe Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, Kriznog štaba Federacije BiH i Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona vezane za epidemiju COVID-19.

Inače, u petak, 15. 10. 2021. godine, članovi ŠK “Čelik” Zenica obišli su mezar-grob i odali počast šahistima dr. Mehmedić Ibrahimu i Šunjić Vincencu, članovima ŠK “Čelik” Zenica, koji su dali veliki doprinos šahu u Zenici.

E.Imamović

Foto sa ŠK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno