Košarka

FOTO: KŽK Čelik organizator festivala košarke u znak sjećanja na Amnu Fazlić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: KŽK Čelik organizator festivala košarke u znak sjećanja na Amnu Fazlić- Nakon dvije godine pauze KŽK Čelik će ponovo organizovati turnir u čast preminule košarkašice ovog kluba Amne Fazlić koja je tragično nastradala prije 12 godina.

Danas su se prisutnima na press konferenciji obratili Ermin Zukić predsjednik Organizacionog odbora, Senaida Tabić predsjednica KŽK Čelik, Aldijana Iriškić trener u omladinskom pogonu KŽK Čelik, dok je moderator press konferencije bio Jasmin Kovačević.

Turnir će se održati 17. i 18 augusta u areni “Husejin Smajlović” u Zenici, a planirano je da na turniru učestvuje šest ekipa. Također turnir je predviđen za tri starosne kategorije i to za predpionirke, pionirke i kadetkinje.

“U protekle dvije godine nažalost nismo bili u mogućnosti da održimo ovaj turnir iz svima nama dobro poznatih razloga pandemije koja je iza nas. Mi smo onosni smo na činjenicu da smo ove godine ponovo uspjeli da aktiviramo ovaj festival, odnosno ovaj događaj i nadamo se da ćemo u budućnosti nastaviti s ovim aktivnostima. Mi kada smo na proljeće razgovarali o samom festivalu i organizaciji, svjesno smo planirali samo domaće ekipe iz razloga da se ne bi desili neki faktori koji bi omeli turnir. Ako prilike dozvole u narednom periodu nastojat ćemo da festival bude internacionalni. Mi danas nećemo govoriti o prvom timu i rezultatima iza nas u nekom narednom periodu ćemo organizovati jedan press na kojem ćemo iznijeti sve naše aktivnosti koje planiramo realizirati u naredne četiri godine” izjavila je Senaida Tabić predsjednica KŽK Čelik.

“Cijelo ljeto smo posvetili trenažnom procesu kako bi popravili sve nedostatke kod djece. radili, djevojke su samo odmarale kada su išle s roditeljima na odmor. Djeca su pozitivno reagovala na ljetni period i trenažni proces. Niko nije izostajao svi su stvarno disciplinovani, a svakako ovaj festival ćemo dobro doći da vidimo gdje smo i na čemu moramo poraditi u narednom periodu na tehničkom i taktičkom planu. Kada je u pitanju rahmetli Amna Fazlić, poznavala sam tu djevojčicu, igrale smo zajedno i dok živimo svi mi koji smo je poznavali i dok živi sport i košarka živjet će i sjećanje na našu Amnu”, kazala je Aldijana Iriškić.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira Ermin Zukić, kazao je nešto više o samom programu turnira.

“Turnir počinje sutra (srijeda) u 11 sati u zeničkoj Areni, preko 200 djevojčica će biti za dva dana na terenima. Djevojčice su uzrasta od 7 do 15 godina, imamo i najmlađe učesnike, za mini basket i tu će svi biti prvaci. Pionirke i kadetkinje će odigrati svoje utakmice u Areni, stižu nam gosti i prijatelji iz Donjeg Vakufa, Konjica, Tuzle i Bugojna, a tu su i naši prijatelji iz Zenice. Nadamo se da će sve proći u najboljem redu, da će djeca otići zadovoljna iz našeg Grada, da će ponijeti lijepe utiske, družit ćemo se dva dana, otićemo i obići spomen- ploču u znak sjećanja na Amnu Fazlić, iskoristit ćemo i Zenica Summer Fest i otići ćemo i na koncert s djecom, družit ćemo se s trenerima, održat ćemo i radni sastanak s klubovima. Iskoristit ćemo dva dana, druženja, igre, veselja, ali i radnih sastanaka”, kazao je Zukić.

Na turniru će sudjelovati ekipe: Jumpera Zenica, Proma, Konjica, Iskre, Starta i KŽK Čelika.

Turnir su podržali Zeničko- dobojski kanton, Grad Zenica i BH Telecom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno