Ljudi

FOTO: Kupovinom slika Sajjre Poljo prikupljeno 5.025 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Kupovinom slika Sajjre Poljo prikupljeno 5.025 KM – Cabaret club, Bosansko narodno pozorište Zenica i Dječija, omladinska i lutkarska scena organizovali su u petak navečer humanitarno-prodajnu akciju likovnih radova i radova slikara iz Zenice i regije, a sve u cilju prikupljanja sredstava za liječenje djevojčice i umjetnice Sajjre Poljo.

Tim povodom na ovoj večeri odazvao se veliki broj ljubitelja slikarstva, Sajjrinih prijatelja, humanitaraca, ali i osoba iz svijeta politike. Tako je svoj doprinos Sajjrinom liječenju dao i predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak, potpredsjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, Vesna Švancer i Nurđehan Šahinović, ministar Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK.

“Vukovi su nekada bili motivi, sada je nešto drugo. Krenula sam ljude crtati, haljine, dezene. Slikar Skomorac mi je pokazao kako da se slika na paltnu sa uljanim bojama. Zdena mi je pokazala kako sa istopljenim voštanim bojama da crtam. Još uvijek mi je najdraža olovka, a najlakše mi je raditi grafitnom. Mnogo sam zadovoljna svojim ozdravljenjem, mogu da uradim šta god želim”, istakla je mlada umjetnica Sajjra Poljo.

Prigodan program upotpunili su članovi Dječije, omladinske i lutkarske scene sa Miroljubom Mijatovićem koji su izveli nekoliko recitala, kao i muzičke interpretacije dvije zeničke grupe.

Ova izložba trajala je od ranih jutarnjih sati, pa sve do 22 sata navečer, a posjetioci su imali priliku kupiti slike po cijeni koju sami odrede. Tako je na kraju aukcije prikupljeno ukupno 5.025 KM.

“Sajjra se nosi svojim emocijama. Svaka slika ima pozadinu i novu priču. Mnogi su rekli da se Sajjra krije iza slika, ali ipak mislim da su tu emocije i radi ono što ona želi. Sajjra želi da što više prirode unese na papir. Ovo je četvrta transplatacija koja je zakazana za 25. januar 2018. godine. Imamo devet mjeseci ispred sebe. Vjerovatno će se štampati sljedeći broj “Vučice”, a idemo onim putem da Sajjra finansira sama svoje liječenje”, dodao je Sajjrin otac, Mirsad Poljo.

Uz Sajjru Poljo bile su i osobe sa poteškoćama u razvoju iz udruženja Zvijezda Zenica, te djeca iz JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica. TNT/FB



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno