Košarka

FOTO: Košarkaški klub ” Vukovi ” – Zenica pobjednici memorijalnog turnira Mostarski Mostovi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Košarkaški klub ” Vukovi ” – Zenica pobjednici memorijalnog turnira Mostarski Mostovi u organizaciji KK “Spars” Mostar !!! Na jučer odigranom košarkaškom turniru Mostarski Mostovi, ekipa “Vukova” je na kraju pokazala najviše i zasluženo osvojila prvo mjesto.

U prvoj utakmici protiv ekipe KK Zrinjski superiornom igrom na oba dijela terena ostvarena je visoka pobjeda od 61 – 16 te su se na taj način najbolje pokazale namjere dječaka iz Zenice a to je pohod na prvo mjesto. U drugom susretu u grupi, imamo jednu derbi utakmicu gdje su organizatori turnira ekipa “Sparsa” vodili kroz tri četvrtine da bi presing igrom i boljom spremom ekipa naših dječaka odnjela pobjedu od 13 razlike ( 49 – 36 ).

Poslije toga vrijeme smo iskoristili za posjetu Starom Mostu i starijoj jezgri grada Mostara gdje smo nastojali da zadržimo odličnu atmosferu i odmorimo naše mališane za nastup u finalu.

Sama finalna utakmica protiv ekipe KK Čapljina, koja je do finala “pomela” svoje protivnike Gacko ( 57 – 27 ) i Turbinu ( 55 – 29 ), donjela je pravu ljepoticu turnira. Većinu utakmice Čapljina je održavala prednost od 5 razlike koju su nametnuli na početku utakmice i sve do posljednje četvrtine. A onda opet je presduila upornost naših dječaka i berzerevnim pristupom prvo stižu a zatim i preokreču rezultat i na kraju ostvaruju sigurnu pobjedu od 59 – 50. Nakon toga je usljedila velika proslava i euforija kod naših Vučića koju su dodatno uljepšali i dječaci iz ekipe KK “Sparsa” sa kojima su se naši mališani brzo sprijateljili.

Na finalnoj ceremoniji pored trofeja prvog mjesta naši igrači su dobili nagrade i za najboljeg igrača turnira ( Bakir Samardžić ) te nagrade za najbolju petorku turnira ( Bakir Samardžić i Emin Nušinović ). Sigurni smo da iz izabrane petorke turnira ukoliko bude sluha grada, kantona, države i KS BiH u budućnosti možemo imati nove reprezentativce.

Ovim putem uprava kluba i trener Harun Čolić se želi zahvaliti roditeljima i djeci koja su ostvarila ovaj fenomenalan rezultat i pozvati sve druge dječake da otkriju zašto su Vukovi više od kluba i zašto je međusobni odnos veći od porodičnog sloganom kluba : #BudiVuk !!!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno