Košarka

FOTO: Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine bolja od Izraela u polufinalu pretkvalifikacija za OI

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u poljskim Gliwicama uspjela je večeras nakon teške utakmice dobiti rezultatom 86: 77 utakmicu polufinala pretkvalifikacija za Olimpijske igre protiv selekcije Izraela, rezultatom

Podsjećamo, Izrael je osvojio prvu poziciju u grupi A ispred Estonije, dok su Zmajevi završili drugi u grupi B iza Poljske.

Prva četvrtina pripala je Izraelcima rezultatom 22:20, a druga Zmajevima 16:11. U prvih pet minuta druge dionice Izraelci nisu uspjeli postići poene, Zmajevi su u tom periodu napravili seriju 11:0 i stigli do vodstva 31:22.

U nastavku je BiH imala problem s realizacijom napadaa, a poluvrijeme je završeno rezultatom 36:33.

I treću četvrtinu dobili su izabranici Adisa Bećiragića rezultatom 23:19, ponajviše zahvlajujući raspoloženim Garzi i Nurkiću. BiH je u jednom momentu imala i devet poena viška, na kraju je BiH četvrtu četvrtinu počela sa sedam poena suficita – 59:52.

Početkom četvrte četvrtine BiH je došla do dvocifrene prednosti – 63:52. Serijom 5:0 Izrael se vratio na minus šest – 63:57. Uzvratila je BiH serijom 6:0 i vratila dvocifreno vodstvo 69:57 na šest minuta prije kraja dvoboja.

Četiri minute do kraja meča Zmajevi su imali plus šest – 69:63, a Sorkin i Madar držali su Izraelce u životu.

Sa sedam vezanih poena Muse Zmajevi su na minut i po prije kraja susreta došli do 78:66, ali Izrael se nije predavao pa je smanjio zaostatak na šest poena (78:72) na minut i deset sekundi prije kraja.

Na 45 sekundi do kraja BiH je imala sedam poena prednosti (82:75), a poenima Muse sa linije slobodnih bacanja bilo je sve gotovo – 84:75. Na kraju je Garza povisio na 86:75

Luka Garza je imao 24 poena i 11 skokova, Nurkić je postigao 20 poena uz 14 skokova, a Musa je također brojao do 20 poena.

Finalni meč Poljska – BiH igra se u nedjelju. Pobjednik pretkvalifikacija izborit će kvalifikacije za Olimpijske igre i nastupiti na još jednom turniru naredne godine.

Poljska je već osigurala finale nakon što je danas rezultatom 93:83 savladala Estoniju.

Tako će na megdan Poljacima nakon 40 minuta bitke u Gliwicama Musa, Garza, Nurkić i drugovi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno