Košarka

FOTO: Košarkašice KŽK Čelik obezbjedile povratak u Prvu ligu BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Košarkašice KŽK Čelik obezbjedile povratak u Prvu ligu BiH  – Pobjedom i u petoj utakmici A1 lige protiv ŽKK Konjic, košarkašice KŽK Čelik iz Zenice osvojile su prvo mjesto u A1 ligi i obezbjedile su povratak u najviši rang bh. košarke, Prvu ligu KS BiH. U protekla četiri kola košarkašice Čelika su zabilježile četiri ubjedljive pobjede.

Utakmica protiv Konjica odigrana je u KSC Ilidža kod Sarajeva. Pobjedu su zabilježile košarkašice Čelika, a rezultat su nam javili iz KŽK Čelik.

Rezultat: ŽKK Konjic – KŽK Čelik 42:64;

Sastav KŽK Čelik:
A.Ćorović, Z.Čičak, E.Nizamić (cap), N.Glotić, A.Čehajić, A.Huseinović, F.Đuherić, S.Bajramović, E.Jovanović, H.Halilović, M.Horić, A.Omerdić. (Trener Aida Kalušić, pomoćni trener Aldijana Iriškić);

Najefikasnije u timu Čelika bile su Naida Glotić 15, A.Ćehajić 13 i Zerina Čičak 11 poena.

Ovo je peta ubjedljiva pobjeda košarkašica Čelika u pet odigranih utakmica A1 lige. Pobjeda Čelika nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, a trenerica Kalušić dala je priliku svim igračicama iz rostera na nastupe. Ovom pobjedom košarkašice Čelika su osvojile titulu prvaka A1 lige i povratak u elitu bh. košarke gdje im je i mjesto. Pehar za prvo mjesto u A1 ligi uručio je kapitenu Čelika Eni Nizamić, Feđa Jovanović, predsjednik RKS Zenica.

Svoju utakmicu iz 5.kola košarkašice Čelika odigrale su u Zenici protiv ekipe ŽKK Spars Brčko DC, dana 17.6.2018.godine i ostvarile ubjedljivu pobjedu.

O tome smo pisali na linku:

https://www.zenicablog.com/nova-ubjedljiva-pobjeda-kosarkasica-celika-u-a1-ligi-spars-brcko-dc-zaledjen-na-37/

Parovi 4.kola, 24.6.2018.god.- igra se u KS Ilidža-Sarajevo:
Konjic – Čelik 42:64
Spars Brčko DC – „Zrinjski 2010“
Tešanj – Impuls

E.Imamović
Foto KŽK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno