Košarka

FOTO: Košarkašice Čelika dvokorakom u finale prvenstva BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Košarkašice Čelika dvokorakom u finale prvenstva BiH – U drugoj utakmici polufinalne serije play off-a Prvenstva BiH za žene u Areni Zenica igrali su zenički KŽK Čelik i ŽKK RMU Banovići iz Banovića, pred oko 300 gledalaca. Sudije: Dragan Porobić, Božidar Radanović, Dragan Komar (svi Trebinje), delegat Momčilo Bodiroga.
Završilo je zasluženo pobjedom košarkašica Čelika i plasmanom u finale prvenstva BiH.

Rezultat: Čelik –RMU Banovići 81:64 (23:19), (19:11), (20:17), (19:17);

Sastav ekipe Čelika, postignuti poeni, najviše skokova:
Čelik: Eni Nizamić, Nedžla Kovačević 4, Zerina Čičak, Amila Isaković, Amna Kahrić 3, Aldijana Iriškić 22, Anida Ćorović 24, Sara Heljić 14 p. +12 skokova, Amina Ćehajić 2, Andrijana Reljić 10 p. +12 skokova, Merjema Bučuk 2, Lamija Škaljo; (ŠSŠ Slobodan Kecman, pomoćnik Eldar Durmić);

Najefikasnije kod Čelika: Anida Ćorović 24, Aldijana Irškić 22, Sara Heljić 14 p. + 12 skokova, Andrijana Reljić 10 p. +12 skokova;
Kod RMU Banovići najefikasnije: Danira Musić 18, Dajana Bugarin 14, Marina Ristić 9 poena;

Pošto se polufinale play off-a Prvenstva BiH za žene igra se na dvije dobijene utakmice, košarkašice Čelika su današnjom pobjedom, nakon pobjede i u Banovićima, ostvarile plasman u finale, gdje ih čeka sarajevski Play off. Košarkašice Play off-a braniće titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Izabranice Gorana Loje u ponedjeljak su i u drugoj utakmici, u Banja Luci savladale ekipu Orlova sa 92:53 i sa 2:0 u polufinalnoj seriji izborile plasman u finale Prvenstva BiH za žene.

U današnjoj utakmici košarkašice Čelika su imale vođstvo od prve minute, koje nisu ispuštale do kraja utakmice. Najveća prednost domaćih u prvoj dionici bila je +7 poena (19:12).

U drugoj dionici bilo je dva puta i +17 poena za domaće (37:22) i (39:22). Na odmor se otišlo sa prednošću Čelika od 12 poena (42:30).
Na početku treće dionice gošće prave seriju od 9:0 i približavaju se na – 3 poena zaostatka (42:39), a domaće nisu postigle koš punih četiri minute. To je bilo sve što su gošće uspjele uraditi na današnjoj utakmici. Jer, sa pet vezanih poena Aldijane Iriškić ekipa Čelika se, ponovo, stabilizuje i nakon treće dionice je + 15 poena za domaće (62:47).

U četvrtoj dionici bilo je i + 23 poena (najveća prednost) za domaće (73:50), nakon nekoliko minuta igre, što je bio jasan znak da pobjeda domaćih u ovoj u takmici i plasman u finale neće doći u pitanje. Na kraju je bilo zasluženih + 17 poena za domaće (81:64).

Košarkašice Čelika napravile su veliki podvig u ovoj sezoni, te su nakon plasmana u finale Kupa, sada ostvarile i plasman u finale prvenstva BiH, a uspjeh je sigurno veći znajući da ove sezone igraju s najmlađom ekipom u ligi, čiji je prosjek starosti ispod 20 godina.
Pehar za prvaka BiH osvojiće ekipa koja u finalnoj seriji prva dođe do tri pobjede.

Čestitke košarkašicama Čelika na ovoj velikoj pobjedi i plasmanu u finale prvenstva BiH od sportske redakcije Zenicabloga.

Tekst i foto galerija
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno