Košarka

FOTO: Košarkaši BiH sa 25 razlike pregazili Mađarsku i izborili polufinale pretkvalifikacionog turnira

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je polufinale olimpijskih pretkvalifikacija nakon što je ubjedljivom pobjedom nad Mađarskom potvrdila drugo mjesto u grupi B.

Zmajevi su pregazili Mađarsku u poljskim Gliwicama rezultatom 103:78, a već u petak će u polufinalu odmjeriti snage s Izraelom, pobjednikom grupe A pretkvalifikacionog turnira.

U drugom polufinalu igraju Poljska i Estonija.

Košarkaši BiH protiv Mađarske su bili nadmoćni, već od starta meč je bio jednosmjerna ulica, a prednost Zmajeva samo je rasla. Prva četvrtina završena je rezultatom 36:16, a Džanan Musa postigao je jednak broj poena kao svi Mađari zajedno.

I druga dionica pripala je izabranicima Adisa Bećiragića rezultatom 21:12, a na odmor su bh. košarkaši odnijeli 29 poena prednosti 57:28, a vrijedi istaknuti da je suficit Zmajeva u finišu druge četvrtine prelazio 30 poena.

Sredinom treće četvrtine prednost BiH narasla je na plus 35 (70:35). Ovaj dio igre pripao je bh. košarkašima rezultatom 26:24, a Mađari su u završnih 10 minuta ušli sa deficitom od 31 poena.

Košarkaši BiH u četvrtoj četvrtini sačuvali su prednost, selektor Bećiragić skoro da nije koristio usluge Muse, Nurkića i Garze, a dobro se predstavio Delalić sa osam poena.

U konačnici Musa je bio najefikasniji sa 26 poena, Alibegović je brojao do 14, Nurkić 12, uz 10 skokova, Garza 10



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno