Zenica

FOTO: Konferencija poduzetničkih ideja održana na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici održana je Konferencija poduzetničkih ideja u suorganizaciji sa BRAVO – Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities i Fondacijom poduzetnika u BiH.

Konferencija poduzetničkih ideja je okupila 21 tim mladih između 18 i 25 godina koji su predstavili svoje ideje stručnom žiriju. Bitno je pomenuti da su u organizaciji ove Konferencije učestvovali alumnisti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Na početku Konferencije prisutnim se obratili Ismail Šehić, direktor BRAVO i FP u BiH, doc. dr. sc. Ajla Muratović-Dedić, dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof. dr. sc. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici i Samir Šibonjić, ministar privrede ZDK.

Prije takmičarskog dijela održana je panel diskusija na kojoj su predstavljenje uspješne poduzetničke ideje i iskustva.

Panelisti su bili: Oliver Pecirep, vlasnik i osnivač preduzeća Sustain A Card – Sustainable Eco-Friendly Cards, zatim Melisa Hujić, vlasnica biznisa Etiquette, Vedad Dedić, osnivač brenda DDC Solution i Sanita Kurbegović Huskanović, vlasnica biznisa Bubamara-platnena majstorica.

Poduzetničke priče o usponima i padovima koji su oblikovali njihov put do uspjeha su bile izuzetno motivirajuće.

Nakon motivirajućih uvodnih obraćanja i panel diskusije, prijavljeni timovi su prezentirali svoje poduzetničke ideje, nakon čega je uslijedilo proglašenje pobjednika.

Za najbolje timove proglašeni su: “Quattroom”, “Ecorevive”, “Akses”, “Invicta”, “Holozoo”, čime su osvojili priliku za mentorstvo tokom sljedećih 6 mjeseci.

Mentorstvo će im omogućiti da usavrše svoju ideju i predstave je na događaju “U SUSRET DOMOVINI”, koji okuplja investitore bh. korijena, pružajući priliku da privuku njihovu pažnju i osiguraju finansiranje njihove ideje.

Konferencija poduzetničkih ideja je još jedna prilika koju je Ekonomski fakultet Univerzitet u Zenici sa suorganizatorima obezbijedio da bi društvenoj zajednici ponudio značajan vid aktivnosti za ekonomski razvoj povezan sa podizanjem inovatorskih sposobnosti ne samo studenata Univerziteta u Zenici, nego i svih ostalih zainteresovanih mladih osoba.

Svi prisutni su se mogli uvjeriti da su prijavljeni timovi pokazali svoje inovatorske sposobnosti kroz inspirativne prezentacije poduzetničkih ideja.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno