Zenica

FOTO: Koncertom Nine Badrić otvoren peti Zenica Summer Fest

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST ZENICA SUMMER FEST

Spektakularnim koncertom Nine Badrić večeras je otvoren 5. Zenica Summer Fest. Preko 30 hiljada građana u centru Zenice, na Trgu Alije Izetbegovića uživalo je u hitovima dive hrvatske estrade, a Zeničanke i Zeničani, kao i gosti iz drugih gradova, horski su pjevali hitove “Takvi kao ti”, “Čarobno jutro” i mnoge druge.

Nina je publiku pozdravila riječima “Koliko Vas ima”, izražavajući svoje iznenađenje, a zatim i upitala “Zar niste na moru”, što je izazvalo osmijehe prisutnih.

Inače svečana ceremonija otvaranja 5. Zenica Summer Festa počela je nastupom mlade Zeničanke Hane Kapković, koja se publici predstavila akustik izvedbom četiri pjesme, a nakon toga publiku su pozdravili prigodnom koreografijom i najmlađi, dječiji hor Muzičkog udruženja Gamba. Potom je uslijedio jedinstveni i do sada neviđeni performans na zeničkom Festivalu, u kojem su učestvovali umjetnici Zenice, muzičari, plesači, članovi KUD-ova, a koji je režirao Semir Šerić Šera iz Plesnog kluba “Shadows”.

Čast da otvori 5. Zenica Summer Fest, kao i prethodnih godina pripala je gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću. Gradonačelnik Kasumović je nakon pozdrava prisutnima poručio “Ovo je koncert za građane, a ne za robote. Ovaj Festival predstavlja veliku stvar za naš grad, pokazuje njegovo pravo lice jer vidite da su prisutni brojni građani, ne samo našeg, nego i drugih gradova, a dosta je i dijaspore. Zahvaljujem se Organizacionom odboru i RTV Zenici što su ponovo sve pripremili na najvišem mogućem nivou”, kazao je Kasumović.

Nakon što je zvanično otvoren Festival uslijedio je i veliki petominutni vatromet kojim je najavljen koncert zvijezde večeri, Nine Badrić, koja je prisutnima priredila noć za pamćenje.

Program 5. Zenica Summer Festa nastavlja se u subotu, 30.07. u jutarnjim satima. Od 10:30 sati na Trgu će biti izveden program Dženana Selmanagića – Smajki Lajki, a večer je rezervisana za goste iz Vojvodine, Balašević tribute bend – Tajni gaz, koji izvode hitove legendarnog “panonskog mornara”. Čekamo Vas i sutra u srcu Zenice!

SAOPĆENJE ZA JAVNOST ZENICA SUMMER FEST



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno