Zenica

FOTO: Koncert Amela Ćurića – Zenica Adventure

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Koncert Amela Ćurića – Zenica Adventure – Fenomenalnim koncertom Amela Ćurića, završena je još jedna programska noć Zenica Adventure. Nastup kakav će se dugo pamtiti, okupio je veliki broj posjetilaca, koji su stigli iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i iz regiona.

Posljednji put u Zenici, Amel je bio prije tačno godinu dana. Rado se sjeća tog novogodišnjeg nastupa, ali je naglasio kako će večerašnji koncert biti još bolji.

“Tačno godinu dana nisam bio u Zenici, i kad god sam pjevao atmosfera je bila odlična. Nekako su Zeničani željni dobrih koncerata, dobrih svirki, dobre zabave, a znaju se i dobro zabaviti”, poručio je uoči samog nastupa, Amel Ćurić.

Koncert je otvorio pjesmom “Što nas ima mašala”, da bi nakon toga uslijedila prava muzička poslastica, kakvu smo i navikli od Ćurića. Nizale su se pjesme kako on kaže “Od Bacha do svedaha”, a nije štedio ni riječi hvale o zeničkoj publici, te je naglasio kako je Zenica, grad u kojem je zabilježio svoje prve veće nastupe.

“U Zenici je uvijek publika za jedan veliki respekt, posebno pristupam ovom nastupu, tako da jedva čekam večerašnji koncert. Zenica je grad koji nekako posebno volim, jer sam ovdje da tako kažem, imao svoje prve prave nastupe”, dodao je Amel Ćurić za portal Zenicainfo.ba.

Završena je još jedna programska noć Drugog zimskog festivala, Zenica Adventure 2019., a već sutra nastavljamo sa našim sadržajima. Podsjećamo da će 30. decembra, svoj veliki koncert imati Šerif Konjević, a u najluđu noć nas uvodi Mostar Sevdah Reunion i sarajevski pop rock bend Regina. Vidimo se u Zenici!

Drugi Zenica adventure organizuje Grad Zenica uz tehničku realizaciju JP RTV Zenica i u koprodukciji sa partnerima festivala: Bosansko narodno pozorište, Muzej grada Zenica, Župa Svetog Ilije, HKD „Napredak“, Crkvena opština Zenica, SPKD Prosvjeta, Savez izviđača Grada Zenica, Institut Yunus Emre, MC Condor, Udruženje poslodavaca Zenica, JP Tržnica, JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata, Gradska kafana.

FOTO: Nermin Kovač
Tekst: Maid Dizdarević



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno