Biznis

FOTO: Kompanija Mlin i pekara Ljubače investirala u modernizaciju mlina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Kompanija Mlin i pekara Ljubače investirala u modernizaciju mlina  – Lider pekarske industrije u tuzlanskoj regiji Mlin i pekara d.d. Ljubače – Tuzla investirao je u modernizaciju mlina, čime je automatiziran rad i povećan kapacitet proizvodnje na 130 tona na dan.

“Investirali smo u pravom trenutku. Našoj tuzlanskoj regiji je bio potreban značajan privredni zamah u segmentu proizvodnje hrane. Uključili smo i vrhunske stručnjake sa Novosadskog univerziteta. Sada je mlin kompletno automatizovan do pakeraja. Želimo iskoristiti naš izvrstan geografski položaj i odličnu infrastrukturu. Što je najvažnije, održali smo tradiciju dugu 68 godina i vratili kvalitet kakav je Mlin Ljubače imao ranije. Ljubače su ‘odhranile’ generacije, a poseban doprinos ovaj mlin je je imao i u odbrambenom ratu 92-95”, izjavio je Adnan Imerović direktor kompanije Mlin i pekara d.d. Ljubače – Tuzla.

Mlin je napravljen po visokim standardima kako bi se postigla proizvodnja vrhunskog kvaliteta, a povezan je sa betonskim silosima kapaciteta 50.000 tona, koji su drugi po veličini u Bosni i Hercegovini.

Brašno proizvedeno u Mlinu Ljubače je garantovano bez aditiva. Trenutno se proizvodi brašno T500, T550, T710, T850, pšenični griz, pšenične mekinje i pšenično stočno brašno. Mlin posjeduje savremenu laboratoriju u kojoj se vrše svakodnevne kontrole svih sirovina i proizvoda.

“Prve reakcije potrošača o kvalitetu brašna su odlične što je ujedno i garant našem uspješnom povratku na tržište. Trenutno se radi na razvoju distribucije na širem području Bosne i Hercegovine, gdje bi osim Tuzlanskog kantona, u idućih 60 dana sa našim brašnom ušli na tržišta Zeničko – dobojskog kantona, Sarajevskog kantona i u Brčko Distrikt”, kazao je Imerović.

Mlin i pekara Ljubače postoje od 1950. godine i lider su na tržištu Tuzlanskog kantona u proizvodnji hljeba i peciva, što je dokaz povjerenja uspostavljenog prije svega dugogodišnjim kvalitetom i tradicijom. U kompaniji je trenutno zaposleno 150 radnika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno