Naše

FOTO: “Kolačijada” za mladog Farisa Salihagića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO:  “Kolačijada” za mladog Farisa Salihagića – Neformalna grupa građana sunčanu subotu je iskoristila za humanitarnu akciju “Kolačijada” za oboljelog Zeničanina Farisa Salihagića. Faris ima 23 godine, te mu je dijagnosticirano maligno oboljene limfnih čvorova.

Već pet godina se bori sa ovom teškom bolešću. Stanje mu se u posljednje vrijeme izuzetno pogoršalo i jedini način da mu se pomogne je da se nabavi lijek Brentuximab koji se daje tokom najmanje osam ciklusa, a jedan ciklus košta 10.000 eura. Porodica je u protekloj akciji sakupila novac za dva ciklusa i zahvaljuje se svim dobrim ljudima na pomoći. Kako to nije dovoljno za nastavak liječenja, a Farisvo zdravstveno stanje se pogoršalo, akcija se nastavlja.

Tim povodom, na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, organizovana je “Kolačijada”, a sve s ciljem pomoći ovom mladom sugrađaninu. Pogledajte dio atmosfere sa Trga, na kojem su se prolaznici, ali i namjernici družili sa Farisovom porodicom i volonterkama u akciji. Imali su priliku probati ručno spremljene kolače, te po svom nahođenju donirati sredstva za liječenje sugrađanina.

Farisu možete pomoći uplatama iz Bosne i Hercegovine (UniCredit banka) na broj računa: 3389002571497946 – račun je otvoren na njegovu majku Remziju Salihagić.

Broj deviznog računa za uplate iz inostranstva Unicredit bank dd BiH. SWIFT Code: UNCRBA22 Adress: Kardinala Stepinca bb, Mostar BiH. IbanCode BA393385802852723610.

Na ime REMZIJA SALIHAGIC. Adress Gradac 11, 72000 Zenica

Uplate preko Paypala možete izvršiti na account: [email protected]

Za sve potrebne informacije možete kontaktirati majku našeg oboljelog sugrađanina, Remzija Salihagić – ‎062 005 808



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno