Ljudi

FOTO: Klanjana dženaza Sabahudinu Sabi Zadiću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Klanjana dženaza Sabahudinu Sabi Zadiću – Sabahudin (Hasan) Zadić – SABO, 1949.-2019. – rođen 1949.godine u Zenici, rodna mahala Bilino polje. U haremu Čaršijske, Sultan Ahmedove džamije u Zenici, danas je obavljena dženaza Sabahudinu Sabi Zadiću u prisustvu velikog broja rodbine, komšija i prijatelja iz svih sfera života. Dženazu je obavio hadži hafiz Safet ef. Husejnović, imam u Sejmenskoj džamiji u Zenici.

Ovaj svijet i našu Zenicu zauvijek je napustio još jedan veliki navijač Čelika, koji je sa svojim klubom obišao cijelu bivšu Jugoslaviju. Od njega se, porukom na društvenim mrežama, oprostio još jedan veliki i vjerni navijač, Sejo Ćerimović, koji je napisao:

– Ode nam naš, drug vjerni navijač Čelika…. – svi mi koji ga znamo biće nam uvijek u sjećanju kao vjerni i stalni posjetilac Bilinog polja. Čovjek koji je u svakom momentu imao neku anegdotu za nasmijati raju, Sabo naš rahmet ti duši uvijek ćemo se sjećat naših zajednički gostovanja i utakmica u Zenici, vječni rahmet, a navijač i čovjek kao što si ti ne umire dok nas ima koji ćemo te vječno spominjati, napisao je Sejo.

Iza Sabe ostali su ožalošćena supruga Ljiljana, sin Dario i kćerka Lejla, brat Rasim, unuk Anes, bratići Nerin i Dino, bratična Jasmina, sestrična Danijela, svastike Ziza i Adila, kao i ostala mnogobrojna rodbina,  komšije i prijatelji od Australije do Amerike, od Istanbula do Hamburga i Štokholma, navijači Čelika, navijači Bosne i Hercegovine, saborci iz Armije RBiH…

Ukop je obavljen na mezarju Prašnice u Zenici.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno