Ostali sportovi

FOTO: KK Perfekt osvojio šest medalja u Osijeku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri našeg karate kluba *PERFEKT* Zenica, naš karate klub je u sklopu karate reprezentacije ZE-DO KANTONA učestvovao u subotu 19.11.2022. godine na 12. karate kupu *KUP OSIJEKA*, koji je ujedno bio Izborni turnir za Evropsko prvenstvo, što još više podiže kvalitet turnira.

Organizator je bio Osiječki Karate Savez.

Turnir je okupio 750 takmičara iz 76 klubova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Naš karate klub je učestvovao sa 6 takmičarki i to:
– Merjem Bošnjak
– Amina Bojić
– Sarah Mlivić
– Tea Rašić
– Merjem Kovač
– Lamija Kalabić

Ukupno smo osvojili 6 medalja/1 zlatno. 3 srebra i 2 bronze/ i to:

– Sarah Mlivić prvo mjesto i zlatna medalja u katama
– Merjem Kovač drugo mjesto i srebrena medalja u katama, treće mjesto i bronzana medalja u borbama
– Merjem Bošnjak drugo mjesto i srebrena medalja u borbama
– Lamija Kalabić drugo mjesto i srebrena medalja u katama
– Tea Rašić treće mjesto i bronzana medalja u katama

Moramo napomeniti da smo izuzetno ponosni na naše takmičarke, koje redovno i uporno treniraju svaki dan, redovno se takmiče na svim turnirima i tako je došao i navedeni rezultat. Sve takmičarke su nastupale su i u dodatnim kategorijama, gdje su se borile za plasman i medalje, te su zauzele 4-ta mjesta.

Karate Savez Ze-Do kantona je predstavljalo 63 takmičara i osvojili smo ukupno 59 medalja / 24 zlatne, 15 srebrenih i 20 bronzanih medalja/ te time zauzeli visoko PRVO mjesto u ukupnom plasmanu i osvojili VELIKI ZLATNI PEHAR.

Od srca iskrene čestitke svim učesnicima , posebno osvajačima medalja, klubovima, kao i ponosnim trenerima i roditeljima.

Posebno moramo čestitati i zahvaliti se sekretaru saveza Dževadu Begiću, koji je zaista uredno i na vrijeme nam dao upute oko papirologije za odlazak, priprepeme i prijave djece, te ogromnu brigu oko djece. Čestitke idu i Upravnom odboru KS ZE-DO na Odluci za izbor i odlazak na navedeni kup.

Još jednom smo dokazali da je postojanje i članstvo u Karate Savezu opravdano i izuzetno neophodno.

Naš karate klub *PERFEKT* Zenica nastavlja sa redovnim svakodnevnim treninzima u Robnoj kući *Bosanka* na prvom spratu i pripremama za dva turnira/26-27.11.2022./ u Kotoru i Herceg Novom/ Crna Gora/.

Zatim početkom mjeseca decebra organizujemo PRVENSTVO ZE-DO KANTONA u Gradskoj Areni *Husejin Smajlović* i do kraja godine ćemo organizovati i klupsko polaganje za zvanja/pojaseve.

Više na facebooku :
https://www.facebook.com/perfekt.zenica/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno