Ostali sportovi

FOTO: KIK „Zmaj“ iz Gradačca pobjednik šestog Kupa FBiH košarke u kolicima, održanog u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protekle subote, 8. aprila 2023.godine, u Zenici u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“, Savez košarke u kolicima Federacije Bosne i Hercegovine, organizovao je završnicu 6. Kupa košarke u kolicima Federacije Bosne i Hercegovine.

Na završnici su učestvovale četiri ekipe i to „Una Sana“ iz Bihaća, „Sana“ iz Sanskog Mosta, “3K Sarajevo“, te prošlogodišnji osvajač Kupa, ekipa „Zmaj“ iz Gradačca.

Feđa Jovanović se obratio na samom početku i istakao koliko su ponosni na činjenicu da su dobili priliku da ugoste ove ekipe, te je zvanično otvorio završšnicu 6.Kupa FBiH.

Najviše uspjeha je imala ekipa Košarkaškog invalidskog kluba “Zmaj” Gradačac osvojivši ovaj Kup.

Osvajač Kupa SKK FBiH će se 03.05.2023.godine susresti sa ekipom KKI “Vrbas” Banja Luka u finalu državnog Kupa, čiji pobjednik stiče pravo nastupa na evropskim takmičenjima.

-Zahvaljujemo se svima koji su na bilo kakav način doprinijeli da ova manifestacija bude održana na visokom nivou -, kazali su iz organizacije ovog takmičenja.

Postignuti rezultati:

Prvo polufinale: KIK “Zmaj” Gradačac vs KIK “Sana” Sanski Most  84:65

Drugo polufinale: KIK “Una-Sana” Bihać vs KKK “3K Sarajevo” iz Sarajeva  73:59

Finalna utakmica: KIK “Zmaj” Gradačac vs KIK “Una-Sana” Bihać  37:25

Pokrovitelji ovog takmičenja su bili Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH, Ministarstvo za boračka pitanja ZDK-a i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

E.Imamović

Foto SKK FBiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno