Zenica

FOTO: Karneval u Zenici

FOTO: Karneval i u Zenici  – U organizaciji Katoličkog školskog centra (KŠC) u Zenici su danas organizovane maškare na otvorenom, na kojima su osim polaznika školskog centra, učestvovali i nastavnici, te građani Zenice.

Cilj maškara je da svako na jedan dan bude što želi te da na jedan dan zaboravi na brige i probleme koje ima. Vlatko Rosić, ravnatelj KŠC Zenica, je izjavio kako se maškare po prvi put obilježavaju na ovaj način.

“Ovo je prilika da naši najmlađi Zeničani kod sebe razviju maštu i kreativnost, ali i prilika da promovišemo naš centar ovom gradu. Nadam se da smo s ovim događajem uspjeli razveseliti građane Zenice i današnje sivilo i oblačno vrijeme ‘razbiti’ ovim šarenim bojama”, izjavio je Rosić.

Učesnici maškara danas su uzeli uloge Snjeguljice, Betmena, policajaca, Spidermana te brojnih drugih likova iz crtanih filmova.

Nastavnica u KŠC Zenica Sanda Ljubić je dodala kako su se zenički mališani danas obukli uniforme doktora, vatrogasaca, policajaca, jer je to njihov san, a možda već u budućnosti obuku i prave uniforme i ostvare svoje snove.

Defile se kretao od Hrvatskog kulturnog doma do Robne kuće Bosanka te nazad, a pratile su ga mažoretkinje i duvački orkestar.

KLIX/ FOTO: Ismir Sačak

Foto: Derviša Fetić Zahirović
loading...