Ostali sportovi

FOTO: Karić najuspješniji na državnom prvenstvu u biciklizmu u Bihaću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Članovi Biciklističkog kluba “Daj krug” iz Bihaća proteklog su vikenda bili domaćini biciklističkog prvenstva Bosne i Hercegovine, u disciplinama XCU i XCO. U subotu je vožen Osmi uspon na Plješevicu koji se boduje za nacionalnu Premijer ligu, dok je u nedjelju na rasporedu bila prva XCO kružna utrka “Velika nagrada grada Bihaća”.

– Mislim da smo ispoštovali sve organizacijske aspekte jednog pravog biciklističkog događaja, kojeg se ne bi postidili ni veliki evropski klubovi. Uprkos aktuelnim vanrednim okolnostima zbog pandemije koronavirusa, imali smo više od 60 takmičara, vrhunske sudije, doping kontrolu i sve ostale neophodne popratne stvari. Naravno, maksimalno smo se pridržavali svih preporuka za ponašanje, a posebno smo ponosni na pohvale svih naših gostiju – rekao je sekretar Biciklističkog kluba “Daj krug” Adnan Mekić.

Najuspješniji u muškoj konkurenciji bio je Vedad Karić iz Zenice, dok je kod dama najbrža bila višestruka državna prvakinja Lejla Tanović.

Pobjedama u seniorskoj konkurenciji se okitio najbolji biciklista u državi naš Zeničanin Vedad Karić, koji je sa ovim rezultatima pokazao da se nalazi u izvrsnoj formi. Da se u klubu radi sa omladincima pokazao je I rezultat Amera Agića koji je u kadetskoj konkurenciji na obje prvenstvene utrke osvojio treće mjesto.

-Veoma sam sretan što sam osvojio državno prvenstvo i što ću narednu godinu dana nositi dres državnog prvaka na svim oficijelnim takmičenjima. Sa ovim pobjedama sam pokazao da se nalazim u jako dobroj formi pred nastavak sezone, gdje me već sljedeći vikend očekuje međunarodna biciklistička utrka na Blidinju gdje ću pokušati osvojiti još nekoliko UCI bodova sa kojima ću ostvariti pomak na svjetskoj rang listi. Pored ovih rezultata raduje me i uspjeh naše nade Amera Agića” rekao nam je Karić.

Iz utrke u utrku zenički biciklisti vračaju zenički biciklizam na stare slave, te tako afirmišu mnoge da se bave ovim divnim sportom.

Pobjednik u konkurenciji juniora bio je Siniša Lukić iz Biciklističkog kluba Kozara. U konkurenciji kadeta trijumfovao je Nikola Gradina iz Vlasenice, dok je kod mlađih kadeta najbrži bio Anes Ćehajić iz bihaćkog kluba “Daj krug”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno