Zenica

FOTO: Kardinal Puljić blagoslovio filijalnu crkvu Sv. Barbare u Stranjanima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Kardinal Puljić blagoslovio filijalnu crkvu Sv. Barbare u Stranjanima – Na 31. nedjelju kroz crkvenu godinu, 5. novembra 2017. u prijepodnevnim satima nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predslavio je Svetu misu uz koncelebraciju 9 svećenika pod kojom je blagoslovio filijalnu crkvu Sv. Barbare u Stranjanima, koja pripada župi Sv. Ilije Proroka – Zenica. Ovaj događaj je okupio oko 500 vjernika iz svih krajeva zeničke župe i šire.

Na samom početku domaći župnik fra Zdravko Andžić zahvalio je kardinalu Puljiću što je došao blagosloviti novosagrađenu crkvu.

Kardinal Puljić je u propovijedi zahvalio na župljanima na njihovoj žrtvi i odricanju kojim je crkva izgrađena istaknuvši da „bez žrtve nema uspijeha, a dokaz za to je ova novosagrađena crkva“. Pozvao ih je, između ostaloga, da nikad ne zaborave odakle su i kome su povjerovali.

Na kraju je župnik fra Zdravko zahvalio prisutnima na njihovoj plemenitosti i dobroti naglasivši da je upravo to dvoje najbitnije da bi se došlo do cilja. Nakon Sv. mise upriličen je je ručak za sve prisutne.

Crkva Sv. Barbare izgrađena je isključivo voljom, trudom i novčanim prilogom stanovnika Stranjana, koji su sada većinom rasuti po svijetu, bez ikakve pomoći bilo koje državne ili političke institucije. Iako je mjesto prije rata brojalo oko 800 stanovnika, danas ih je tu svega 50-ak. Crkvu su željeli sagraditi 1989., ali zbog rata nisu uspjeli.

ktabkbih.net



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno