Ostali sportovi

FOTO: Karatisti Čelika odlični u Konjicu, tri takmičara, šest medalja i jedan pehar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Karatisti Čelika odlični u Konjicu, tri takmičara, šest medalja i jedan pehar – U organizaciji Karate kluba Bošnjak iz Konjica, protekle subote, 21.09.2019.godine u Konjicu je održan 14. Konjic Open 2019, na kojem je uzelo učešće 29 klubova sa oko 230 takmičara, saopštavaju iz Karate kluba (KK) Čelik.

Karate klub Čelik je nastupio sa tri takmičara i osvojeno je šest medalja, četiri zlatne, po jednu srebrenu i bronzanu, te pehar za najuspješniju takmičarku turnira.

Najuspješnija je bila Lana Zakić sa tri medalje, jednu zlatnu u borbama do 12 godina, po jednu srebrenu i bronzanu u katama 12 i 13 godina, te pehar za najuspješniju takmičarku turnira.

Iz KK Čelik ističu i Kenana Pojskića, koji je fantastično odradio turnir i briljirao sa dvije zlatne medalje u katama do 13 godina i u starijoj kategoriji, kadetima

Faris Muračević je osvojio zlatnu medalju kate dječaci do osam godina.

-Druga polusezona 2019. godine je više nego uspješno počela za karatiste Čelika, koji su vrijedno, cijelo ljeto, trenirali dva puta dnevno.

Naše seniore očekuje Svjetsko prvenstvo u Čileu u oktobru, za koje se borimo da skupimo sredstva i da ih pošaljemo na ovo najveće karate takmičenje, gdje će predstaviti Bosnu i Hercegovinu i Zenicu -, kažu nam iz KKK Čelik.

Sljedeći vikend Karate klub Čelik gostuje u Sarajevu na Master Sarajevo 2019.

E.Imamović

Foto galerija KK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno