Ostali sportovi

FOTO: Karate turnir “PERFEKT OPEN ZENICA 2022”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Karate klub *PERFEKT* iz Zenice je u nedjelju 04.09.2022.godine organizovao otvoreni karate turnir *PERFEKT OPEN ZENICA 2022* u Gradskoj Areni *Husejin Smajlović* u Zenici. Karate turnir je prethodno odobren i podržan od WKF Karate Saveza, te se nalazi u kalendaru aktivnosti Saveza za 2022.godinu. Karate Savez BIH je dio Olimpijskog komiteta BIH.

Na turniru je učestvovalo 430 takmičara u 650 kategorija iz 38 karate klubova iz Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Kvalitet i ozbiljnu organizaciju je dokazao i izuzetno visoko kvalitetan sudijski sastav od čak 12 međunarodnih sudija, među kojima je bilo 4 Svjetske, 7 Evropskih i 1 Balkanski sudija. Sudijsku organizaciju je predvodio Predsjednik sudijske organizacije u BIH gospodin Nermin Babić. Službeni delegat je bio gospodin Ivan Soldo, a voditelj turnira gospodin Zijad Hadžić.

Svečanu ceremoniju otvorenja svojim pristustvom su uveličali PARTNERI turnira koji su i podržali samu organizaciju, među kojima posebno moramo spomeniti :
-     Gospođica AIDA HALAĆ – Evropska prvakinja u kick boxu
-     Gospodin Bahrudin Mahmić – Svjetski prvak u kick boxu
-     Emina Tufekčić – viječnik u Gradskog vijeća Grada Zenice
-     Zelda Dizdarević – viječnik u Gradskog vijeća Grada Zenice
-     Dr. Nermin Ljubinčić
-     Prof.dr. Sedad Dedić
-     Dr.Isak Ramo – Poslanik u skupštini ZDK
-     Gospodin Arnel Isak – Ministar Ministarstva za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoline u ZDK
-     Gospođa Aida Baručija – Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH
-     Gospodin Šemsudin Mehmedović – Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BIH

Gospođa Aida Baručija je nakon obraćanja gostima, trenerima, službenim licima i takmičarima uručila zlatne statue za najbolje takmičare karate kluba *PERFEKT* iz Zenice :
-     ALISPAHIĆ DARIS
-     BOŠNJAK MERJEM
-     DELIĆ AMINA
-     ISAKOVIĆ AMINA
-     JUHIĆ AJMIN
-     KADRAGIĆ AMNA
-     KALABIĆ LAMIJA
-     MLIVIĆ SARAH
-     RAŠIĆ TEA
-     TATAREVIĆ RANIA

Dr. Isak Ramo je nakon javnog obraćanja uručio najveći zlatni pehar NAJBROJNIJOJ ekipi na turniru karate klubu *IPON* Vitez, koji je učestvovao sa 38 takmičara u 48 kategorija.

Gospodinu Šemsudinu Mehmedović, našem Zlatnom Partneru turnira, je pripala čast da se javno obrati i otvori karate turnir *PERFEKT OPEN ZENICA 2022*.

Na turniru je ukupno uručeno preko 800 medalja. Proglašeni su Najuspješniji takmičar i takmičarka, te su nagrađeni Zlatnim peharima.
NAJUSPJEŠNIJI TAKMIČAR turnira je KARIĆ ANIS, član zeničkog karate klube *Internacional*, sa osvojenih 5 zlatnih medalja i 1 srebrenom medaljom.
NAJUSPJEŠNIJA TAKMIČARKA turnira je ĐIP BERINA, članica karate kluba *Master* Sarajevo, sa osvojene 3 zlatne medalja

Zlatni pehar za Najuspješnije klubove na turniru u Službenim kategorijama su dodjeljeni :
1.    KK *IPON* Vitez
2.    KK *LEOPARD* Zavidovići
3.    KK *INTERNACIONAL* Zenica

Zlatni pehar za Najuspješnije klubove na turniru u Neslužbenim kategorijama su proglašeni :
1.    KK *IPON* Vitez
2.    KK *INTERNACIONAL* Zenica
3.    KK *USORA* Usora

Od srca se zahvaljujemo svim učesnicima i osvajačima medalja, a posebno najuspješnijem takmičaru i takmičarki, kao i najuspješnijim klubovima u službenim i neslužbenim kategorijama.

Moram se zahvaliti još jednom svim PARTNERIMA koji su podržali organizaciju turnira, posebno onima koji su mogli i uveličali Svečano otvorenje svojim dolaskom, kao i onima koji su zbog ličnih obaveza bili sprijeečeni da dođu.

Hvala svim karate klubovima koji su svojim dolaskom uveličali karate turnir *PERFEKT OPEN ZENICA 2022* te dokazali koliko nas cijene i poštuju. Posebno se zahvaljujemo karate klubovima *SEKI* iz Slovenskih konjica iz Slovenije, kao i KK*Bijela* iz Herceg Novog i KK *REI* iz Ulcinja iz Crne Gore.

Karate klub *PERFEKT* Zenica je nastupio sa 70 takmičara u 170 kategorija, te smo ukupno osvojili preko 100 medalja, od kojih je 7 zlatnih, 13 srebrenih, 30 bronzanih medalja i preko 50 učesničkih medalja.

Najuspješniji takmičari našeg kluba u službenim kategorijama su :
1.    Bošnjak Merjem sa osvojene 2 zlatne 1 srebrenom medaljom
2.    Rašić Tea sa osvojene 1 zlatna i 2 bronzane medalje
3.    Musić Edmir sa osvojenom 1 zlatnom medaljom
4.    Mušinović Amina sa osvojenom 1 zlatnom medaljom
5.    Isaković Amina sa osvojenom 1 zlatnom medaljom
6.    Lukačević Dino sa osvojenom 1 zlatnom medaljom

Najuspješniji takmičari našeg kluba u službenim kategorijama su :
1.    Džidić Imran sa osvojenom 1 zlatnom i 1 srebrenom medaljom
2.    Heco Benjamin sa osvojenom 1 zlatnom i 1 bronzanom medaljom
3.    Bošnjak Merjem sa osvojenom 1 zlatnom medaljom
4.    Burović Zejd sa osvojenom 1 srebrenom i 1 bronzanom medaljom
5.    Podojak Zeid sa osvojenom 1 srebrenom medaljom

Izuzetno smo ponosni na našu djecu jer je naš klub još uvijek mlad i sastav naše djece je preko 95% uzrasta do 10 godina, dječaka i djevojčica, te samim tim imamo ogroman potencijal za daljnji trud i rad. Protekli turnir je mnogima bio i prvi javni nastup. Ovom prilikom čestitam svim učesnicima i osvajačima medalja, kao i svim roditeljima na bezuslovnom povjerenje i podršci.

Naš karate klub *PERFEKT* Zenica je u petak uspješno završio i zatvorio *LJETNU KARATE ŠKOLU*, koju smo radili na otvorenom na terenima na Kamberovića Polju, gdje smo u protekla tri mjeseca odradili preko 120 treninga i preko 150 h vježbanja. U tom periodu smo pored redovnih treninga, učestvovali na 4 turnira i to II kolu ZDK lige u Zavidovićima, zatim na *Živinice Ope*-u, *Sarajevo Perfekt Glory Kup+-u i *Bugojno Open*-u. Učestvovali smo i na četverodnevnom ljetnom karate kampu u Crnoj Gori, te posjetili *Aqua Park* u Trebinju. Organizovali smo i klupsko polaganje za prva i veća karate zvanja i pojaseve. Išli smo i na jednodnevni izlet u *Ajdinoviće*.

Karate klub *PERFEKT* iz Zenice nastavlja sa redovnih svakodnevnim treninzima u svojoj Sali u Robnoj kući *Bosanka* na prvom spratu, te ovom prilikom pozivamo sve stare članove da nastave sa treniranjem karatea, kao i sve zainteresovane da nas posjete i postanu dio PERFEKT PORODICE. Treninzi se održavaju svaki radni dan sa početkom od 18:00 h. Karate je najbolji i najzdraviji sport, te je sport za dječake i djevojčice. Radimo u dvije grupe početnika mala grupa 4-7 godina, te starija grupa 7+ godina. Pred nama jeste jesenska sezona karate turnira i imamo u planu da nastavimo posjećivati što više turnira širom naše jedne jedine BIH u skladu sa našim finansijskim mogućnostima.

Više fotografija na LINKU



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno