Ostali sportovi

FOTO: Karate klub PERFEKT Zenica osvojio 28 medalja u Kotoru i Igalu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri KARATE KLUBA PERFEKT Zenica, naš Karate klub Perfekt Zenica je protekli vikend nastupio na dvije karate manifestacije i to u subotu 26.11.2022.godine na *Karate kupu Grada Kotora* u Kotoru i u nedjelju 27.11.2022.godine na Međunarodnom karate turniru *VII GRAND PRIX MONTENEGRO 2022* u Igalu/CRNA GORA.

Organizator *Karate kupa Grada Kotora* je karate klub *Kotor*. Na turniru je učestvovalo preko 400 takmičara iz 26 klubova iz tri države. Naš klub predstavljalo je devet takmičara i osvojili smo ukupno 17 medalja i to :

– Merjem Bošnjak 1 mjesto i zlatna medalja u borbama, dok je u katama osvojila 2 mjesto i srebrenu medalju
– Amina Bojić 1 mjesto i zlatna medalja u katama apsolutna kategorija, dok u katama prvi nivo zuti do zeleni pojas osvaja 2 mjesto i srebrenu medalju
– Tea Rašić osvaja dva 2 mjesta i dvije srebrene medalje u katama i borbama
– Lamija Kalabić osvaja dva 2 mjesta i dvije srebrene medalje u katama i borbama
– Imran Pivić 2 mjesto i srebrena medalja u katama 2016 god, dok u 2015 osvaja zlatnu učesničku medalju
– Sarah Mlivić 3 mjesto i bronzana medalja u katama
– Anes Pivić dva 3 mjesta i bronzane medalje u katama
– Ismail dvije učesničke medalje u katama
– Ejna Bešo dvije učesničke medalje u katama

Organizatoru Međunarodnog karate turnira *VII GRAND PRIX MONTENEGRO 2022* karate klubu *BIJELA* idu sve pohvale za vrhunsku organizaciju i posebno pohvale za toplu dobrodošlicu i gostoprimstvo.
Turnir je okupio preko 680 takmičara iz 49 klubova iz 6 Država/ Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovačka, Makedonija, Slovenija i Crna Gora/.

Naš klub je nastupao sa 9 takmičara u katama i borbama, te smo okupno osvojili 11 medalja.

Najbolji nastup i najuspješniji rezultat je imao Imran Pivić, koji je u katama 2016 osvojio prvo mjesto i ZLATNU MEDALJU I ZLATNI PEHAR, dok je u katama 2015 osvojio treće mjesto i bronzanu medalju.

Treća mjesta i bronzane medalje su osvojili :
– Merjem Bošnjak u katama i borbama
– Tea Rašić u katama
– Lamija Kalabić u borbama
– Amina Bojić u katama
– Ismail Bojić u katama
– Anes Pivić u katama
– Ejna Bešo dvije medalje u katama 2015 i 2014

Moram napomeniti da je naša Sarah Mlivić imala izuzetno dobre nastupe u prejakim kategorijama u katama i borbama. Izborila se do polufinala i radila mečeve za treća mjesta, tako da zauzima 4.ta mjesta u katama i borbama, nažalost ovaj put bez medalja.

Izuzetno smo zadovljni i ponosni nastupom naše djece, očigledno se vidi konstantan napredak i sigurnost u nastupaju na turnirima.
Ekipu je predvodio trenerski tim Ivana Džanković i trener Nermin Bošnjak.

Hvala našim roditeljima koji su nas pratili i pomogli u organizaciji trodnevnog putovanja i to Amela Biloglavić, Elmedina i Edin Bojić, Irma Bešo.
Klub nastavlja sa redovnim svakodnevnim treninzima u našoj sali u Robnoj kući Bosanka na prvom spratu i pripremama za klupsko polaganje za pojaseve/karate zvanja, koje će biti organizovano sredinom mjeseca decembra.

Lijep pozdrav,
Uprava kluba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno