Ostali sportovi

FOTO: Karate klub PERFEKT Zenica gostovao na dva Međunarodna karate turnira u Goraždu i Bugojnu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri KARATE KLUBA PERFEKT iz Zenice, Protekli vikend smo učestvovali na dva Međunarodna karate turnira i prešli oko 500 km.

U subotu smo učestvovali na *1. Specijal karate kupu* u Goraždu, gdje sve pohvale za gostoprimstvo i organizaciju idu KK SPECIJAL iz Goražda. Turnir je okupio 540 takmičara u 610 kategorija Iz 45 klubova iz 4 Države.
Naš klub je nastupao sa 6 takmičarki i osvojio 5 medalja.
Najbolje nastupe, prva mjesta i zlatne medalje u borbama  su osvojile Bošnjak Merjem i Efendić Džinan.
U izuzetno jakoj konkurenciji u katama naša Zejneb Efendić došla je do finala i uspješno osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju.
Naše takmičarke Ema Suljić i Tea Rašić su uspješno u katama osvojile treća mjesta i bronzane medalje.
U nedjelju smo nastupali na 22.karate kupu FUTURA 2022 u Bugojnu. Turnir je okupio 440 takmičara u 530 kategorija Iz 42 kluba iz 3 Države. Sve pohvale za gostoprimstvo i organizaciju idu KK FUTURA iz Bugojna.
Naš klub je nastupao sa tri takmičarke i osvojile su tri medalje. Sve takmičarke su radile u kategorijama borbi. Naša Tea Rašić i Sarah Mlivić su osvojile druga mjesta i srebrene medalje, dok je Merjem Bošnjak uspješno osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju.
Izuzetno smo ponosni na naše takmičarke, gdje se vidi ogroman napredak i hvala svim roditeljima na povjerenju i podršci.
Ekipe su predvodili trenerica Ivana Džanković i trener Nermin Bošnjak.
Sljedeći vikend je pred nama izuzetno važno drugo KOLA ZDK lige u Zavidovićima, gdje planiramo voditi izuzetno veliku i jaku ekipu.
Koristimo priliku da pozovemo sve stare članove i sve koji su zainteresovani za najbolji sport da nam se pridruže od juna u LJETNOJ KARATE ŠKOLI na otvorenom.
Treninzi će biti organizovani na Kamberovića polju iza teniskih terena do rijeke Bosne SVAKI RADNI DAN od 18:00 h.
Svi zainteresovani mogu da dođu na trening ili informacije da dobiju na kontakt broj 387 61 063 007.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno