Nogomet

FOTO: Kantonalna liga ZDK u nogometu – Remi zeničke Fortune i „Žepča 1919“ u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Kantonalna liga ZDK u nogometu – Remi zeničke Fortune i „Žepča 1919“ u Zenici- U utakmici 12.kola kantonalne lige Zeničko – dobojskog kantona (ZDK), sezona 2020/2021, danas su u Zenici igrali zenička Fortuna i NK „Žepče 1919“. Igralo se na „B“ terenu stadiona na Kamberovića polju po oblačnom i ugodnom vremenu za igru, + 17* C.

Nakon velike borbe, utakmica je završena neriješenim rezultatom.

Rezultat: NK Fortuna – NK „Žepče 1919“  3:3 (2:1);

Strijelci: Mahir Jusić (2x) i Irnis Kubat za Fortunu, a Josip Vrbić (2x) i Ivan Martinović za „Žepče 1919“.

Crveni karton: Leo Perković („Žepče 1919“) u 50′.

Sudije su bili: glavni  Kenan Bekrić (Tešanj), pomoćnici A1 Tarik Hasanica (Zenica), A2 Emina Pašalić (Zenica), delegat Mensur Hodžić (Zenica);

Evo sastava Fortune:

Alvin Bujak, Edvin Tufekčić, Harun Bajramović, Adnan Šarić (cap), Elman Pašalić, Tarik Huzbašić, Kenan Zahirović, Ajdin Hrustić, Anes Agić, Mahir Jusić (od 75′ Adi Hadžić) Irnis Kubat.

Još na klupi za rezerve: Mustafa Ganibegović (golman), Ermin Krivić, Nermin Kovač i Zulfo Madeško.

(Glavni trener Armin Beganović, predstavnik kluba Armin Bujak);

Danas na Kamberovića polju gledali smo odličnu nogometnu predstavu između domaće ekipe Fortuna i vrlodobre ekipe „Žepče 1919“, drugoplasirane ekipe na tabeli, bivšeg premijerligaša. Domaći su krenuli agresivno i već u prvom napadu, pri kraju prve minute, postižu vodeći gol preko Mahira Jusića. Isti igrač je u 24′ udvostručio vođstvo domaćih na 2:0. U 45′ prvog poluvremena gosti iz Žepča su smanjili na 2:1 preko rezerviste Ivana Martinovića, što je i rezultat na kraju prvog poluvremena. U petoj minuti drugog poluvremena isključen je igrač „Žepča 1919“, Leo Perković, a on je na terenu proveo samo pet minuta.

Međutim i sa desetoricom gosti se ne predaju, te sa dva gola rezerviste Josipa Vrbića u 67′ i 72′ potpuno su preokrenuli rezultat na 2:3. Ubrzo i domaći postižu gol u 74′ preko Irnisa Kubata i rezultat je 3:3, što se, na kraju, ispostavilo da je to i konačan rezultat ove veoma zanimljive utakmice.

Nakon 12.kola vodeći na tabeli je zenički Čelik sa svih 12 pobjeda i 36 bodova, gol razlika 42:2, „Žepče 1919“  je drugo na tabeli sa 9 pobjeda, dva remija i jednim porazom, 29 bodova.

Zenička Fortuna je na šestom mjestu sa 4 pobjede, 4 remija i 4 poraza, 16 bodova.

Parovi 13.kola:

Tetovo-Zenica: Borac – Čelik

Nemila: Nemila – Fortuna

Šije: Napredak – Novi Šeher

Žepče: „Žepče 1919“ – Sporting

Vareš – Vareš – Proleter

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno