Info

FOTO: Kamion sa odjećom i obućom krenuo za Siriju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Kamion sa odjećom i obućom krenuo za Siriju – Domaća humanitarna nevladina organizacija MFS – EMMAUS odpremila je danas za Siriju kamion sa odjećom i obućom. Radi se o 543 kutije i 203 vreće upakovane odjeće i obuće koju su građani donirali u humanitarne kontejnere a koje je MFS – EMMAUS ranije postavio u Tuzli, Živinicama, Gračanici, Srebreniku i Odžaku.

Jedan dio garderobe prikupljen je u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Gradačac tokom ramazana prošle godine. Ova pomoć će biti dostavljena direktno u Siriju preko sirijske humanitarne organizacije „Masrrat“ čiji je predstavnik Yasser Wafai prisustvovao danas na ispraćaju kontejnera. On će zajedno sa uposlenikom MFS-EMMAUS-a Mohammedom Yaserom Sabaghom pratiti kontejner i nadzirati podjelu garderobe stanovništvu unutar Sirije.

„Bosanski narod pokazuje veliku empatiju jer pomaže narod u Siriji u teškim vremenima. Iako su daleko od Sirije hiljadama kilometara oni su bliski našim srcima. Ova pomoć će biti podijeljena udovicama, djeci siročadima i drugima“, kazao je direktor Masrrat organnizacije Yasser Wafai.

«MFS-EMMAUS je do sada u saradnji sa Muftijstvima Tuzlanskim, Zeničkim, Banjalučkim i Sarajevskim u ovu zemlju dopremio 53 šlepera, odnosno 1.280 tona humanitarne pomoći u vidu prehrambenih namirnica i dječijih pelena, a ovaj kontejner garderobe nastavak je humanitarne misije „BiH za Siriju“. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način doprinijeli da ovu pomoć pošaljemo ratom pogođenom sirijskom narodu koji godinama preživljava ono što smo mi nekada. Pokazali smo još jednom toliko puta dokazanu solidarnost», izjavio je Hamzalija Okanović direktor MFS-EMMAUS-a.

Dobro se boljim vraća!

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno