Nogomet

FOTO: Kadeti se spremali u Zenici, spremni za turnir u Mađarskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U-17 reprezentativci Bosne i Hercegovine su se u protekla tri dana u Trening centru NS/FS BiH u Zenici pripremali za turnir grupe 13 prve runde kvalifikacija za EURO 2024 koji će biti održan od 25. do 31. oktobra u Mađarskoj.

Izabranici Admira Raščića su danas otputovali u Odžak, a sutra putuju u Mađarsku. Selektor na predstojećem turniru neće moći da računa na Ninu Hodžića i Benjamina Džananovića, te je naknadno u tim pozvan Sanin Mešić iz Željezničara.

I pored dva izostanka selektor Raščić sa optimizmom dočekuje početak turnira.

„Smatram da je ekipa spremna za nastupajuće kvalifikacione utakmice i pored određenih kadrovskih problema koje smo imali. Naime, dva igrača nam nisu na raspolaganju zbog problema administrativne prirode, odnosno zdravstvenih problema, međutim imamo adekvatne zamjene za odsutne i spremni dočekujemo prvu utakmicu“, kaže Admir Raščić i dodaje:

„Kada je u pitanju pripremni period koji je iza nas, momci su odlično radili, sve je proteklo u najboljem redu. Danas u Odžaku i sutra u Mađarskoj nas očekuju još po jedan trening, što je sve ukupno pet zajedničkih treninga i to nam daje realan osnov da sa optimizmom dočekamo utakmicu prvog kola protiv selekcije Bugarske. Želim da istaknem da je atmosfera među igračima odlična, momci daju svoj maksimum i vjerujem da ćemo tu pozitivnu atmosferu da prenesemo i na teren.“

Prvo kolo turnira na programu je 25. oktobra. Bh. kadeti će svoj meč odigrati sa vršnjacima iz Bugarske u 13:00 sati, a u 16:00 će se sastati Mađarska i Andora.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno