Košarka

Foto: Kadeti BiH – OKK Čelik 64:50

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Kadeti BiH – OKK Čelik 64:50 – Kadetska košarkaška reprezentacija BiH odigrala je prijateljsku utakmicu sa ekipom Čelika u Areni Zenica. Iako niti jedna ekipa nije odigrala briljantnu utakmicu slavili su bh. reprezentativci rezultatom 64:50.

Iako su prvi period utakmice riješili u svoju korist 21:11, igrači reprezentacije napravili su mnogo tehničkih grešaka. U drugom periodu reprezentativci su smanjili broj tehničkih grešaka u igri, ali su bili neprecizni u samoj završnici napada.

Ipak, ovaj period je reprezentacija dobila sa 20:16, za rezultat prvog poluvremena 27:41. U prvom poluvremenu ekipu Čelika je predvodio Ibrahim Durmo, dok je reprezentaciju očekivano predvodio Džanan Musa.

Nakon odmora, igrači oba tima bili su indisponirani u napadu, pa je treći period završio 14:11 za reprezentaciju za rezultat nakon 30 odigranih minuta 38:55.

Otvaranje posljednjeg perioda utakmica pripalo je košarkašima Čelika, pa je Josip Pandža bio primoran nakon dvije minute igre tražiti time out.

Musa je nakon toga sa tri poena smirio zahuktalu ekipu Čelika i do kraja utakmice reprezentacija je iskontrolisala dešavanja na parketu za još jednu pobjedu.

Domaći tim predvodili su Durmo sa 18 i Avdibegović sa 11 poena. U reprezentaciji najefikasniji su bili Musa sa 17, Janković sa 13 i Čerkezović sa 12 poena.

Sljedeći prijateljski susret zlatna kadetska selekcija odigrat će u subotu protiv Španije u Sarajevu.

(N. Glibo/Faktor.ba/Foto: B. Mahmić)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno