Zenica

FOTO: Kad skupi se raja- 30 godina mature Elektro škole „Nikola Tesla“ u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

30 godina mature Elektro škole „Nikola Tesla“ u Zenici

Kad skupi se raja

Kao dlanom o dlan proletjele su godine, njih trideset. Prijateljstvo je ostalo, iskreno kao i onog dana kad smo zaneseni mladalačkim snovima i nadanjima u svijet izašli iz klupa Elektro škole „Nikola Tesla“ u Zenici“.

Jučer smo na isto mjesto stigli, kao biseri rasuti po cijelom svijetu, ali jednako bliski i zauvijek povezani godinama odrastanja i sazrijevanja. Koliko smo se poželjeli, kada smo se ponovo okupili na Bilmišću, nismo mogli sakriti i da smo htjeli, a nismo htjeli. Ni Amerika ili Švicarska nisu bili daleko za ovu priliku i susret „matoranata“. Sretni smo što su nam se pridružili profesorica matematike i razrednica tadašnjeg IV-1 odjeljenja Mira Međo i naš dragi, legendarni profesor istorije Nedžad Spahić.

Oboje u više nego zasluženoj penziji, ali i danas istinski pedagozi, kojima dugujemo zahvalnost za predan i odgovoran rad na odgoju i obrazovanju generacija srednjoškolaca. Ponosni su što su mnogi njihovi đaci postali vrhunski stručnjaci, inžinjeri, poduzetnici, ljekari, ekonomisti…ali, prije svega, bili i ostali pošteni i čestiti ljudi.

Zajedno smo prelistali školske dnevnike, prisjetili se zabavnih anegdota i urbanih legendi o brojnim profesorima, među kojima je, nažalost, veliki broj njih koji više nisu s nama. Kako i dolikuje, podijelili smo s kolegama i ponešto o tome šta se u našim životima promijenilo od posljednjeg susreta prije pet, deset, pa i punih trideset godina. A onda je na Vlašiću nastavljeno druženje do kasno u noć, ili bolje reći, do rano ujutro. Pjesma, razgovor, smijeh, ali i poneka suza, fotografije za uspomenu i obećanje da na neki naredni susret nećemo i ne želimo čekati dugo…

Okupljeni „matoranti“ generacije 1991/92 Elektro škole „Nikola Tesla“ u Zenici: Semir Valjevac, Slaviša Kunarac, Siniša Kunarac, Nedim Šećić, Ibrahim Muratović, Vjekoslav Čerkez, Almir Suljić, Džanan Poparić, Namir Škaljo, Elvedin Kubat, Almir Šerić, Adnan Muratović, Siniša Marić, Haris Mutapčić, Ljubiša Šešlija, Edin Rizvić, Aleksandar Jovanović, Edi Huseinbegović, Admir Drinić, Adnan Begagić, Igor Đošan, Harun Šaranović, Ladislav Prusac; profesori Mira Međo i Nedžad Spahić.

Ibrahim M. za Zenicablog


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno