Nogomet

FOTO: Juniori Veleža u drugom poluvremenu slomili otpor Čelikav u Kupu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juniori zeničkog Čelika i Veleža iz Mostara jučer su na Kamberovića polju u Zenici odigrali meč četvrtine finala Kupa FBiH. Gosti su opravdali epitet favorita u ovom duelu, te su slavili pobjedu rezultatom 1:4.

Čelik je ove sezone prvoplasirana ekipa u Omladinskoj ligi FBiH, grupa “Centar”, te ima velike šanse da naredne sezone igra u Premijer ligi BiH za juniore. S druge strane Velež je prošle sezone igrao u istom rangu kao Zeničani, ali su uspjeli da izbore ulazak u Premijer ligu BiH, gdje su u prvih sedam kola pokazali veoma dobru igru, te se nalaze na petoj poziciji na tabeli najboljih juniorskih ekipa u našoj zemlji.

U prvih 20-tak minuta prvog poluvremena gosti su držali kontrolu nad utakmicom, te su imali i dvije sjajne prilike, ali su komplikovali u završnici, te je ostalo 0:0. Nakon toga Zeničani su imali više od igre, te su u nekoliko navrata zaprijetili, posebno iz prekida, ali nisu uspjeli savladati gostujućeg golmana. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0.

Gosti su sjajno otvorili drugo poluvrijeme, kapiten Đanis Gosto u 50. minuti postiže eurogol i donosi prednost Veležu 0:1. Taj gol kao da je šokirao domaće nogometaše, a to su izabranici Adisa Obada iskoristili u 60. minuti kada nakon nespretne reakcije golmana i zadnje linije, gol za 0:2 postiže Eldar Mehić. Nakon drugog gola domaći tim baca sve karte u napad, a u 72. minuti Ahmetspahić pogađa stativu. To je bio uvod za ono što slijedi, a to je gol Čelika, kojeg u 75. minuti postiže Ahmetspahić za smanjenje vodstva za 1:2. Zeničani su svim silama pokušavali da dođu do izjednačenja, ali onda je uslijedio šok i gol u finišu utakmice, koji gosti nakon kornera postižu u 87. minuti, strijelac za 1:3 bio je. Aldin Muzurović. U sudijskoj nadoknadi još jedan gol u mreži domaćeg tima za konačnih 1:4 za ekipu Veleža.

Velež se današnjim trijumfom plasirao u završnicu Kupa FBiH, dok Zeničanima ostaje borba u prvenstvu, gdje im je cilj da izbore ulazak u Premijer ligu, te naredne sezone igraju protiv Sarajeva, Željezničara, Zrinjskog, Veleža…

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno