Nogomet

FOTO: Juniori NK Čelik osvajači Omladinskog Kupa NS ZDK za 2023. godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 14.6.2023.godine, u Olovu je odigrano finale Omladinskog Kupa nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona (NS ZDK) za 2023.godinu. U finalu su igrali domaća ekipa, NK Stupčanica i NK Čelik iz Zenice.

Utakmica je odigrana u 17 sati na stadionu Danac u Olovu, pred oko 200 gledalaca. Pobjedu u ovom finalu ostvarila je gostujuća ekipa zeničkog Čelika

REZULTAT: NK STUPČANICA – NK ČELIK 0:1 (0:0); Strijelac gola za juniore Čelika bio je Adin Bureković u 81′.

Sastavi ekipa:

NK Čelik: Faris Karić, Eman Babić, Emrah Palačkić, Benjamin Ahmetspahić, Amer Hodžić, Hanan Zahirović, Adin Bureković, Adin Begić, Afan Ibraković, Eman Porča, Nedim Smajlpvić. (Glavni Trener Pavle Skočibušić, predstavnik kluba Ivo Jelović);

Na klupi juniora Čelika bili su: Irhad Sivac (golman), Amar Sivac, Dorijan Ramljak, Hanan Baručija, Emir Murtić, Temim Buza, Vildan Kasap.

NK Stupčanica: Jamaković, Karavdić, Mahmutović, Karić, Đono, Doljančić, Kapetanović, Hadrović, Mujaković, Pepić, Hadžiavdić, (Glavni trener Adnan Čorbo, predstavnik kluba Rifat Imširović);

U finalu Omladinskog Kupa NS ZDK igrali su domaća ekipa, NK Stupčanica i NK Čelik iz Zenice. Omladinci Čelika su nastupali u Omladinskoj ligi BiH, grupa „Centar 2“, a Stupčanica u grupi „Centar 1“.

Juniori Čelika su ostvarili minimalnu pobjedu od 0:1 u ovom finalu i tako su osvojili Omladinski Kup NS ZDK za 2023.godinu. Jedini i pobjedonosni gol za Zeničane postigao je Adin Bureković u 81′ minuti utakmice, nakon odličnog centaršuta Benjamina Ahmetspahića na drugu stativu, a Čelikov igrač je ubacio loptu u prazan gol iz blizine.

Omladinci Čelika su u osmini finala eliminisali TOŠK iz Tešnja u Zenici, rezultatom 3:0*, u četvrtfinalu Simm Bau sa 3:0*, a u polufinalu visočku Bosnu sa 7:0. Juniori NK Stupčanica su eliminisali Rudar iz Breze sa 1:0, Krivaju u Zavidovićima sa 1:3, a u polufinalu su bili slobodni.

E.Imamović; Foto NK Čelik/E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno