Košarka

FOTO: Juniori i pioniri OKK Čelik, te kadeti KK Kengur plasirali se na završnicu državnog prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Juniori i pioniri OKK Čelik, te kadeti KK Kengur plasirali se na završnicu državnog prvenstva- Proteklog vikenda, 26./27.6.2021.godine, odigrana je prva faza državnog prvenstva u košarci za omladince (turnir Sistema A). Završnica za pionire i juniore odigrana je u Tuzli (SKPC Mejdan), a za kadete u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“.

Juniori i kadeti OKK Spars, te pioniri ŠK Never Stop Donji Vakuf su pobjednici Sistema A (Federacija BiH).

U kategoriji pionira mjesto na finalnom turniru Sistema “A” osigurali su OKK Sloboda Tuzla, OKK Čelik Zenica, OKK Spars Sarajevo i ŠK Never Stop Donji Vakuf. Budući da su iz sarajevskog kluba odlučili kako neće nastupiti na turniru, u kategoriji pionira odigrane su samo utakmice za plasman tako da su preostale tri ekipe već prošle dalje. Prvi su bili pioniri ŠK Never Stop D.Vakuf, drugi OKK Čelik, a treći OKK Sloboda.

Kod juniora igrali su Spars Sarajevo, Čelik Zenica, Novi Travnik, Sloboda Tuzla.

U polufinalnom susretu Spars je pobjedio Čelik rezultatom 91:51. Juniori Sparsa u finalu turnira sistema A savladali su juniore Slobode rezultatom 108:54. U utakmici za 3. mjesto Čelik je porazio Novi Travnik.

U kadetskoj konkurenciji u Zenici, nastupili su Spars Sarajevo, Kengur Zenica, Sloboda Tuzla, Bosna XXL Bihać.

U polufinalnom susretu turnira Spars je ostvario pobjedu nad ekipom Slobode rezultatom 130:55, dok je Kengur bio bolji od Bosne XXL Bihać sa 74:55.

Spars je u finalu savladao ekipu Kengura rezultatom 102:61 (izvor OKK Spars), dok je bihaćka Bosna XXL pobjedila Slobodu i tako osvojila treće mjesto i plasman na državno prvenstvo.

Pravo nastupa na ovim turnirima imali su igrači po FIBA godištima, a to su za pionire 2007. godište i mlađi, kadete 2005. godište i mlađi i juniore 2003. godište i mlađi.

E.Imamović

Foto sa facebooka klubova



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno