Zenica

FOTO: Jubilej – 45 godina mature Gimnazije – generacije 1977/78

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas i večeras se u Zenici okupila generacija maturanata zeničke Gimnaztije “29.novembar” iz generacije 1977/78. Profesor Džemal Salihspahić se obratio prisutnim veoma emotivnim i iskrenim govorom. Času su prisustvovali učenici koji su u BiH i Zenicu došli iz Kanade, Australije, Norveške, Švedske, Nizozemske, Luksemburga, Irske, Njemačke, Švicarske, Kuvajta, Hrvatske, Srbije i BiH.

Prisutni su bili i profesori Tonka Subašič, Mirjana Pelja, Džemal Salihspahić, Hamdija Beganović, Sejo Pojskić i Zoran Rajić.

– Poštovani učenici i učenice, izražavam zahvalnost i radost na pozivu da prisustvujem svečanosti povodom 45 godina mature vaše generacije maturanata. Hvala inicijatoru ovog susreta. Neko je rekao: “Živjeti znači radovati se i sjećati se”. Rado sam se odazvao vašem pozivu, što svjedoči o tome da dijelimo puno lijepih uspomena vezanih za naše četverogodišnje druženje. Gledamo se danas i zaključujemo sljedeće: Nekad smo bili mladi i lijepi, a danas više nismo mladi!

Drago mi je što sam bio član Nastavnog kolektiva koji je doprinio vašem odgojno-obrazovnom razvoju i izrastanju u korisne članove društvene zajednice drage nam Bosne i Hercegovine. Čujem i vidim da ste uspjeli u životu i koristim priliku da vam čestitam na tome. Volio bih i molio da i dalje ostanete na nivou moralnih, kulturnih i patriotskih navika kojima smo vas ja i ostali članovi Kolektiva učili.

Nažalost, savremeno doba koje, da se poslužimo izrazom našeg književnika Meše Selimovića, možemo nazvati ,karavaktom”, pretvorilo se u neizvjesnost koja je zahvatila cijeli svijet. Izgleda da se realizuje latinska izreka: ,Homo homini lupus — čovjek je čovjeku vuk! Međutim, i pored svega, ja sam optimista. Glupo je ne nadati se! Kaže se: ,,Pesimisti svijet je obavijen tamom, ne vjeruje nikom, pa ni sebi samom!” Ja sam, ponavljam optimista!

Na kraju još jednom vam se zahvaljujem na pozivu i na pažnji i uzvikujem: Budite sretni, živite dugo i ne zaboravite me onda kada me jednog dana ne bude među živima! poručio je bivšim maturantima profesor Salihspahić.

Zanimljivo, zahvaljujući idejama organizatora, urađene su i specijalne majice, ali i plakati-panoi, a dio galerije donosi vam Jasmin Hadžić Blicko. Hvala Radmili Perić na inicijativi, ideji i ustupljenom dijelu materijala. U nastavku dana objavićemo i dodatne fotografije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno