Zenica

FOTO: JU “Penzionerski dom sa stacionarom” ZDK obilježio Međunarodni Dan starijih osoba programom i otvaranjem biblioteke

FOTO: JU “Penzionerski dom sa stacionarom” ZDK obilježio Međunarodni Dan starijih osoba programom i otvaranjem biblioteke – Međunarodni Dan starijih osoba se odlukom Ujedinjenih naroda obilježava već 28 godina, a ove godine je svečano obilježen i u prostorijama JU “Penzionerski dom sa stacionarom” ZDK.

U organizaciji uprave Penzionerskog doma, a u saradnji sa lokalnim Udruženjima, uposlenicima institucije i korisnicima usluga doma pripremljen je i prigodan kulturno-zabavni program u kojem su uživale sve prisutne zvanice, gosti i štičenici ustanove.

Direktor JU “Penzionerski dom sa stacionarom” ZDK Damir Jukić istakao je važnost obilježavanja ovog dana, kao i poštovanja osoba treće životne dobi. Također, iskoristio je priliku da se zahvali svim prijateljima i donatorima ustanove na dosadašnjoj pomoći i podršci, a dodao je i da JU “Penzionerski dom sa stacionarom” ZDK trenutno broji rekordan broj korisnika, njih 154.

Današnjoj manifestacji su prisustvovali najviši predstavnici kantonalne vlasti, ministri, predstavnici kompanija koje imaju saradnju sa ustanovom, kao i privrednici, javne ličnosti grada Zenice.

Nakon dodjele zahvalnica donatorima i prijateljima Penzionerskog doma i završetka kulturno-zabavnog programa za zvanice, za korisnike usluga JU “Penzionerski dom sa stacionarom” ZDK organizovana je tombola sa pripadajućim poklonima.

Također, u okviru obilježavanja ovog dana upriličeno je i otvaranje biblioteke i čitaonice za korisnike doma. U saradnji sa donatorima, JU “Penzionerski dom sa stacionarom” ZDK je adaptirao dio svojih prostorija i prilagodio ga za korištenje korisnicima usluga, a pored biblioteke, adaptirani dio ima i adekvatne sadržaje za druženje i razonodu. Zahvaljujući donatorima, biblioteka već u svom opusu ima 430 naslova (knjiga), a pozivaju se svi ljudi koji su u mogućnosti da doniraju knjige ovoj ustanovi to učine kako bi obogatili biblioteku novim sadržajem.

Obilježavanjem ovog dana i ulaganjima u nove projekte i napredak ova institucija je dokazala da za cilj ima neprestano unapređenje vlastitih usluga i uvođenje novih i kvalitetnih sadržaja za sve korisnike ove javne ustanove.

Trenutno ova javna ustanova ima 56 uposlenih koji svakodnevno vrše poslove održavanje objekta, njegu korisnika i pružanje usluga. Ovaj kolektiv od 210 članova predstavlja pravi primjer zadovoljnih korisnika i pružaoca usluga, a zahvaljujući obostranom zadovoljstvu kvalitet usluge je u konstantnom porastu.

U nastavku vam donosimo foto galeriju sa današnjeg obilježavanja Međunarodnog Dana starijih osoba i otvaranja biblioteke:

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem