Info

FOTO: JU „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama“ ZDK pomogla porodici Husić

FOTO: JU „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama“ ZDK pomogla porodici Husić – Javna ustanova „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama“ Zeničko-dobojskog kantona reagirala na apel

Nedavno su mediji pisali o teškom životu porodice Husić iz visočkog naselja Križ, koja godinama živi u nehumanim uvjetima i s bolesnom djecom.

Od petero djece u porodici, četvero je od jučer zbrinuto u Dnevnom centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Visokom.

Osim toga, iz ove Ustanove je organizirana posjeta porodici i tom prilikom je uručena pomoć u hrani i drugim potrepštinama.
A nakon što je izvršena kategorizacija poremećaja kod djece, za njih četvero je organiziran svakodnevni prevoz i smještaj u Dnevnom centru u Visokom. Postupak kategorizacije je još u toku ali u svakom slučaju Dnevni centar će voditi brigu i staranje za sve četvero djece porodice Husić.

Meldina Ugarak, direktorica Javne ustanove „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama“ Zeničko-dobojskog kantona, i na ovoj način je manifestirala senzibilitet i odgovornost prema društvenoj stvarnosti.

Porodici Husić je na ovaj način olakšana životna svakodnevnica, a u rješavanju ostalih egzistencialnih problema angažirale su se i ostale institucije društvene zajednice i humani ljudi.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem