Biznis

FOTO: JobFAIR ‘19 je zvanično otvoren!

FOTO: JobFAIR ‘19 je zvanično otvoren! – Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije “JobFAIR ‘19 – Iskoristi svoju šansu!”, organizovan od strane članova udruženja EESTEC,  zvanično je otvoren jutros, 4. novembra, u Kampusu Univerziteta u Sarajevu. Jedanaesti po redu, Sajam će trajati dva dana u periodu od 9:00 do 17:00 sati.

 

Na JobFAIR-u će svi njegovi posjetioci imati priliku da kroz neformalan razgovor s predstavnicima brojnih kompanija i vrsnim stručnjacima saznaju mnogo informacija o tržištu rada, uslovima rada u kompanijama kao i ličnim te profesionalnim kompetencijama koje su potrebne za rad u određenoj struci. Pored direktnog razgovora, Sajam omogućava i učešće u brojim popratnim aktivnostima koje spremaju sve studente i diplomce za jedan korak dalje, a to je posao.

 

Na ovogodišnjem Sajmu, priliku za predstavljanje imaju vodeće kompanije iz tehničko-tehnološke i ekonomske struke u Bosni i Hercegovini. Projekat su podržale kompanije, Zlatni partneri Sajma: RT-RK i System Verification & Reeinvent.
Pored Zlatnih, tu su i Srebreni Partneri: Authority Partners, Infobip, Mistral, Klika, BH Telecom i ZIRA.
Također, projekat je podržan od strane kompanija, učesnica Sajma: Asseco SEE, QSS, ALEM Sistem, KING ICT,  Atlantbh, Tacta, OSB Engineering & IT, Rubicon, Comtrade, Isatis Software Solutions, Propeller, PING Software & Services, MIBO Komunikacije, Ministry of Programming i Muehlbauer Group Banja Luka.

 

Kao partneri Sajma ove godine su: Baumit, ProSafety, IT Academy i Business Academy, Academy 387, Centar za poslovnu edukaciju, Tapas i Dexpo Design  te prijateljima Sajma: Univerzitetu u Sarajevu, Univerzitetu u Zenici, udruženjima Steleks, EESTEC LC Tuzla i BEST Mostar, Studentski pohodi, Džajić-Commerce d.o.o, Nestle, Sarajevski kisljak i Nelt.

 

Kao i svake godine do sada, predstavnici kompanija na najbolji način predstavljaju svoj način rada, tehnologije koje koriste pri rješavanju problema te atmosferu koja vlada među njihovim uposlenicima. JobFAIR je idealna prilika da u opuštenoj atmosferi saznate šta svaka kompanija zahtjeva od uposlenika, ali i šta nudi.

 

JobFAIR pruža i mnoge druge popratne aktivnosti, kao što su prezentacije kompanija, ali i radionice na kojima možete proširiti vaša znanja i kompetencije. Ovogodišnje radionice su CV/LinkedIn radionica, Open Space Technology (OST) i Career Speed Dating (CSD)

 

Današnjoj svečanoj ceremoniji otvaranja pristvovali su predstavnici kompanija, profesori i predstavnici Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Sarajevu, predstavnici medija, organizatori te gosti i posjetioci. 

 

Prisutnima su se obratili: dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, prof. dr. Jasmin Velagić,  Maida Čohodar-Husić, prorektorica za kvalitet, Kadira Šubo ispred kompanija System Verification & Reeinvent, predsjednik Udruženja, Ahmed Selimović i glavna organizatorica, Adna Alić, koja je zvanično otvorila JobFAIR ‘19,.

Posjetite Sajam i iskoristite svoju šansu!

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: