Rekreacija

FOTO: Jesenja Porodična planinarska tura “Porodica, Priroda, Društvo”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

⭕ Naše udruženje je prošlog vikenda realizovalo jesenju Porodičnu planinarsku turu #PorodicaPrirodaDruštvo na lokalitetu Javorje iznad Šerića kod Zenice.

Duga kolona od 165 učesnika uživala protegla se na skoro kilometar i pol. Vodički tim je proveo malu i veliku raju sa Javorja na vrh Mravulj (1378 mnv), pa na Veliku Ravan i ponovo ih vratio nazad na Javorje. Na horizontu su vidjeli planine Vlašić, Radušu, Kalin, Vranicu, Bjelašnicu, Hum i druge ljepotice Srednje Bosne.

Povratkom u bazni kamp, učitelj planinarstva i planinarski vodič Afan Abazović, održao je čas planinarstva, dok je vodnica Saveza izviđača Grada Zenice, Iman Dulaš, upriličila izviđačke igre.

Na kraju je veća grupa učesnika posjetila spomenik braniocima nemilskog kraja i Zenice na Javorju, te je poslušala historijsko predavanje o ovom kraju u Drugom svjetskom ratu i Odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

Jedva čekamo zimsku Porodičnu planinarsku turu, pratite nas na našim profilima na društvenim mrežama

www.facebook.com/azimuth135 i www.instagram.com/azimuth.135

#NaPravojSmoStazi
#Azimuth135



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno