Sudske klupe

FOTO: Izvršenim pretresima na dvije lokacije u Zenici pronađena veća količina opojne droge, uhapšeni Amel Kestenović i Elvis Jakupović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Izvršenim pretresima na dvije lokacije u Zenici pronađena veća količina opojne droge, uhapšeni Amel Kestenović i Elvis Jakupović – Poduzimajući mjere i radnje na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su, u proteklom periodu, došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima određenih lica iz Zenice, koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.

U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbi Općinskog suda u Zenici, dana 26.10.2018. godine, izvršeni su pretresi na dvije lokacije na području Grada Zenica. Tačnije, izvršen je pretres kuće u mjestu Stranjani, koju koristi lice K.A., rođeno 1980. godine, iz Zenice, kao i pretres kuće u mjestu Stranjani, koju koristi lice J.E., rođeno 1990. godine, iz Zenice. Izvršenim pretresima pronađeno je slijedeće:

• 1.424,30 grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu,
• 48,50 grama praškaste materije pojedinačno upakovane u pvc foliju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu,
• pedeset tableta koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno,
• dva metka za vatreno oružje.

Sporna materija je fotografisana, izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a lica K.A. i J.E. su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela: „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. stav 3. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDK

Kako nezvanično saznaje Zenicablog, uhapšeni su Zeničani Amel Kestenović i Elvis Jakupović

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno