Kultura

FOTO: Izvedena najljepša novogodišnja baletna bajka „Kad padne noć“ – Krcko Oraščić u produkciji ARS Centra Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici je 22.12.2023. godine u prepunoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica izvedena baletna novogodišnja baletna predstava pod nazivom „Kad padne noć“ – Krcko Oraščić u produkciji ARS Centra Zenica.

Koreografija i režija Kevin G. Dirckson iz Čikaga (USA).

  • Scenografija i kostimografija Samira Spahić – Rustempašić
  • Video projekcija i obrada plakata Synopta studio
  • Muzička tehnička obrada: Igor Kasapović
  • Scenska rasvjeta: Samir Jašar i Elvis Ahmović
  • Marketing: Elvir Škiljo

Produkcija ARS Centar Zenica

Partneri u projektu su:

– Miroljub Mijatović, direktor – „Bosansko narodno pozorište“ Zenica

– Vlatko Rosić, ravnatelj – „Katolički Školski Centar“ Zenica i

– HKD „Napredak“.

„Kad padne noć“ – Krcko Oraščić , za ovu godinu je u stvari adptacija priče o poznatom lutku. Akcenat cijele predstave je u stvari baziran na porodicu kao najbitnije česticu svakog društva. Ona nas čuva i bitan je faktor u odrastanju svakog djeteta. Ovo je priča za koju smatramo da je svi mi nosimo u sebi, onda kada smo bili djeca ili kada smo odrasli, uvjek postoji sjećanje na djetinjstvo Veze porodice su veze naših sjećanja iz sadašnjosti ili budućnosti.

Ako samo jednu noć, napravimo čarobnom za djecu, onda smo uradili vrhunski posao, a mi to radimo već treću godinu zaredom. Ponosni smo što smo uspjeli animirati djecu iz zeničkih škola na grupne dolaske kako bi bili u mogućnosti pogledati ovu jedinstvenu bajku, pa čak i kao edukacijski čas o tome šta je to u stvari balet. Još veće priznanje nam je da su nas posjetili učenici iz Busovače, Kaknja, Viteza, a veliki broj zainteresiranih je rezervirao karte iz inostranstva kako bi mogli po dolasku u Bosnu i Hercegovinu, dovesti svoje djete – izjavila nam je predsjednica ARS Centra Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno